Türkav Genel Başkanı Yüksel Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkav Genel Başkanı Yüksel Açıklaması

Türkav Genel Başkanı Yüksel Açıklaması

TÜRKAV Genel Başkanı Sinan Yüksel, Kastamonuluların her yerde Türk milliyetçiliğini temsil ettiklerini söyledi.

10.03.2013 18:15

TÜRKAV Genel Başkanı Sinan Yüksel, Kastamonuluların her yerde Türk milliyetçiliğini temsil ettiklerini söyledi.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi'nin düzenlediği Kastamonu Belediyesi'nin desteklediği Mehmet Feyzi Efendi'yi Anma Haftası etkinliklerine katılmak üzere Kastamonu'ya gelen TÜRKAV Genel Başkanı Sinan Yüksel ve beraberindeki heyet, Kastamonu Belediye Başkanvekili Bahri Yavuz'u ziyaret etti.

Belediye hizmet binasında gerçekleşen ziyarette TÜRKAV Genel Başkanı Yüksel ve Genel Merkez yöneticileri, öncelikle geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu için geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Genel Başkan Sinan Yüksel, Kastamonu'nun dışarıya çok göç veren bir il olduğunu ve İstanbul'da ciddi bir Kastamonu nüfusu bulunduğunu bildiklerini söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan, her ne kadar şehir merkezi nüfusu artsa da, il genelinde nüfusun sürekli eridiğini belirterek, son nüfus sayım sonuçlarına göre sadece İstanbul'da Kastamonu nüfusuna kayıtlı 580 bin Kastamonulu bulunduğunu, yurt içi ve yurt dışında bu sayının tahminen bir milyon civarında olduğunu ifade etti.

Genel Başkan Yüksel, Kastamonu'nun sürekli göç verdiğini, ama bu vesileyle Kastamonuluların bulundukları her yerde Türk milliyetçiliğini temsil ettiğini belirterek

"Buradan aldığınız feyiz sayesinde, burada yetiştirdiğiniz insanların ilim ve irfanlarıyla ve hakikaten dirayetli duruşlarıyla gittikleri her yerde kendilerini gösterdiklerini görüyoruz. Biz etrafımızdaki Kastamonuluları böyle biliyoruz, bu şekilde tanıyoruz. Bu bakımdan övünmelisiniz. Bunu özellikle ifade etmek isterim" dedi.

Belediye Başkanvekili Bahri Yavuz'un, "Aramızda bulunan tarihçi Cevdet Yakupoğlu hocamız tarihi hepimizden daha iyi bilir. Biz Kastamonuluların tevazu sahibi bir yapısı vardır. Biz, övünmeyi beceremeyiz" dedi.

Bunun üzerine TÜRKAV Kastamonu Şubesi Başkanı Doç. Dr. Cevdet Yakupoğlu da şunları söyledi:

"Osmanlı döneminde ilim adamları, yazdıkları eserlere kendi isimlerini, künyelerini yazıyorlardı. Fakat bu konuda Türkler, Araplara göre biraz geride kaldı. Kastamonulular ise eserlere kendi isimlerini yazma konusunda en geri planda kaldı. Tevazu nedeniyle kendi eserlerinin altına kendi isimlerini yazmaktan imtina ediyorlardı. Bu nedenle, günümüzde bu eserlerin kime ait olduğu tasnif edilirken Kastamonulu alimlerin yazdığı eser sayısı düşmüş oluyor."

Yakupoğlu, vakfın tüm faaliyetlerinde belediyenin

çok büyük desteklerini gördüklerini belirterek belediye başkanı, başkan vekili ve başkan yardımcılarına teşekkür etti.

Sohbet esnasında TÜRKAV Kastamonu Şubesi'nin TÜRKAV'ın ilk şubesi olduğu ve 1989 yılında kurulan TÜRKAV'ın kuruluş fikrinin de ilk kez Kastamonu'dan çıktığı ifade edildi. TÜRKAV'ın belediyeyi ziyaretinde TÜRKAV Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Sakarya Şubesi Başkanı İsmail Hakkı Serdaroğlu, Kastamonu Şubesi Başkan ve yöneticileri ile Kastamonu Ülkü Ocağı Başkanı Tarık Çağılcı yer aldı. Belediye Başkanvekili Bahri Yavuz da, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkav Genel Başkanı Yüksel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement