Türkçüler Günü Kurultayı Antalya'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türkçüler Günü Kurultayı Antalya'da Yapıldı

Türkçüler Günü Kurultayı Antalya\'da Yapıldı

3 Mayıs Türkçüler Günü'nü anmak ve 21. Yüzyıl Türkçülük ile Türk Dünyası'nın meselelerini konuşmak üzere AKM Perge Salonu'nda Türkçülük kurultayı yapıldı.

04.05.2013 09:41

Kurultayın açılış konuşmasını Veli Kürşad Öztürk (Türkçü Dergi baş yazarı) yaptı. Öztürk konuşması'nda Türk devleti olarak orta asya türkleri ile özellikle Azerbeycan'la gerekli entegrasyo'nun sağlanamadığını söyledi.

Daha sonra söz alan gazeteci yazar Cengiz Savaşeri, kısa bir konuşma yaptı. Savaşeri "Bu günün 3 Mayısta kutlanma nedeni Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayışı"'nı anmak amacıyla, 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmasından dolayıdır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü (Bayramı) adını almıştır" dedi.

Ünlü Türkolog Muharrem Yellice ise hazırladığı slayt gösterisiyle, Türklerin orta asyadan günümüze kadar olan inanış ve göçleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkçüler Günü Kurultayı Antalya'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement