"Türkiye'de Ağalık Sistemi Kaldırılmalı" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye'de Ağalık Sistemi Kaldırılmalı"

"Türkiye\'de Ağalık Sistemi Kaldırılmalı"

Kayseri Barosu Kadın Hakları Konseyi tarafından düzenlenen 'Demokrasi Ekseninde Kadın' konulu konferansa, gazeteci-yazar Banu Avar da katıldı.

03.03.2012 16:15

Kayseri Barosu Kadın Hakları Konseyi tarafından düzenlenen 'Demokrasi Ekseninde Kadın' konulu konferansa, gazeteci-yazar Banu Avar da katıldı.

Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğünde verilen konferansa; Kayseri Baro Başkanı Avukat Murat Şirvanlı, gazeteci-yazar Banu Avar, çok sayıda avukat ile vatandaşlar katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle konferansa davet edilen Banu Avar, kadına yönelik şiddetin son bulmasının ağalık sisteminin ortadan kaldırılması ile mümkün olacağını belirterek, "Kadına yönelik şiddetin bitmesi için Güneydoğu'daki ağalık sisteminin kaldırılması gerekir. Avrupa'dan, Amerika'dan gelen haberlerin, 'Al bunu tartış' diyerek kafamıza koyduğu olayları tartışıyoruz. Kadına şiddetin olmamasını mı istiyorsunuz? O zaman hakça dağılım olması lazım, ekonomik dengenin olması lazım" şeklinde

konuştu.

Medyada çıkan haberlerin yalan olduğunu savunan Avar, "Yalan olmadığına inandığımız bir haberi izlemek neredeyse mümkün değil. Duyduğunuz, gördüğünüz, işittiğiniz hiçbir şeye inanmayın" dedi.

Soru-cevap şeklinde devam eden konferans, Banu Avar'ın hayranlarına imzalı kitap dağıtmasıyla sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Türkiye'de Ağalık Sistemi Kaldırılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement