Türkler, Wulff'un Beraat Etmesinden Memnun - Son Dakika
Güncel

Türkler, Wulff'un Beraat Etmesinden Memnun

Türkler, Wulff\'un Beraat Etmesinden Memnun

Almanya'nın Başkenti Berlin'de bulunan Medya, İletişim ve Ekonomi Yüksek Okulu (HMKW) öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Frank Überall, beraat eden eski Cuhurbaşkanı Wulff'un görevi dolayısıyla belli bir saygınlığa sahip olduğunu hatırlatırken, 'Bu itibarı sayesinde kendisinin önemli gördüğü konular hakkında görüş bildirme yetkisine sahiptir.

01.03.2014 12:19

Almanya'nın Başkenti Berlin'de bulunan Medya, İletişim ve Ekonomi Yüksek Okulu (HMKW) öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Frank Überall, beraat eden eski Cuhurbaşkanı Wulff'un görevi dolayısıyla belli bir saygınlığa sahip olduğunu hatırlatırken, 'Bu itibarı sayesinde kendisinin önemli gördüğü konular hakkında görüş bildirme yetkisine sahiptir. Örneğin cami inşası gibi tartışmalı konularda görüş bildirebilir. Siyaset içindeki politikacıların görüş bildirmekten çekindiği konularda, Wulff görüşlerini açıkça dile getirebilir" dedi. Alman yayın kuruluşu DW'ye konuşan Überall, özellikle göç konusundaki tartışmalara ivme kazandıran ve 'İslam, Almanya'nın bir parçasıdır' sözleri hafızalardaki yerini koruyan eski Cumhurbaşkanı Wulff'un aktif siyaset hayatına tekrar dönüş yapacağını düşünmediğini ekledi.

Aşağı Saksonya eyaleti başbakanlığı yaptığı 2008 yılanda eşi ile birlikte Münih'teki geleneksel Ekim Şenliği'ne katılan Christian Wulff, 720 euro tutan konaklama ve yemek masrafını film yapımcısı Groenewold'e ödettiği, 2.5 ay sonra Siemens'in Yönetim Kurulu Başkanı Peter Löscher'i arayarak film yapımcısına sponsor olmasını istediği öne sürülmüştü. İddialar üzerine Wuff, 2 yıl önce cumhurbaşkanlığından istifa ederken Hannover'de, Perşembe günü 'Çıkar sağlama' suçundan beraat etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkler, Wulff'un Beraat Etmesinden Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement