Tutumlu Bohça - Son Dakika
Güncel

Tutumlu Bohça

Tutumlu Bohça

Güney Afrikalı sosyal girişimci ve çevre aktivisti Sarah Collins'in başında bulunduğu Natural Balance tarafından 2008 yılında üretimine başlanan inovatif pişirme çantası Wonderbag (tutumlu bohça) Türkiye'de üretilerek birçok ülkeye yayılacak.

02.09.2012 10:28

Güney Afrikalı sosyal girişimci ve çevre aktivisti Sarah Collins'in başında bulunduğu Natural Balance tarafından 2008 yılında üretimine başlanan inovatif pişirme çantası Wonderbag (tutumlu bohça) Türkiye'de üretilerek birçok ülkeye yayılacak. Naturel Balance, ürünün satış ve pazarlaması için İzmirli iş kadını Işınsu Kestelli ile Doğal Denge Tekstil Ev Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanıyla ortaklık kurdu. Sera gazının salınımını düşüren çevre dostu tutumlu bohçanın İzmir'den tüm Türkiye'ye yayılması planlanıyor.

Bohçanın tanıtımı İzmir Enternasyonel Fuarı Wonderbag standında gerçekleştirildi. Sarah Collins tutumlu bohça kullanımını göstermek için yemek pişirdi. Sarah Collins ve Işınsu Kestelli'nin yanı sıra Güney Afrika Büyükelçisi Vika Mazhi Khumalo ile Fahri Konsolos Tamer Taşkın da tutumlu bohçanın tanıtımına destek verdi.

Collins; "Bu bohçayı düzenli kullanan ailelerin yakıt harcamasını Güney Afrika'da yüzde 30, Afrika ülkesi olan Rwanda'da yüzde 80'e kadar azaltıyor" dedi.

Türkiye açılımını değerlendiren Natural Balance'ın kurucusu Sarah Collins, şöyle konuştu: "Devrimsel bir niteliğe sahip olan işimiz, hükümetler ve örgütlerin, toplumlarına olumlu katkıda bulunabilmeleri için Wonderbag - Tutumlu Bohça'nın sunduğu olağanüstü fırsatı fark etmelerini sağlamaktadır. Bu açılım, önümüzdeki dönemde hem gelişen hem de gelişmiş ülkelerde yürüteceğimiz küresel büyüme programının başlangıç noktası. 2015'e kadar 15'e yakın ülkede 100 milyon kullanıcı hedefliyoruz. Hedefimiz her eve bir Wonderbag - Tutumlu Bohça olması"

HALKIMIZ YEŞİL ENDÜSTRİYE DUYARLI OLACAKTIR

Projeye toplumsal sorumluluk düşüncesiyle girdiğini vurgulayan Işınsu Kestelli, Türkiye'nin yılda 50 milyar doları aşkın fosil yakıt ithalatı yaptığını belirterek, "Sermaye birikimimiz de, su ve yakıt kaynaklarımız da kısıtlı. Türkiye ile birlikte gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin bu gibi ürünleri hayatın her alanına yayma zorunluluğu var. Halkımızın yeşil endüstri ürünlerine daha fazla değer vermesi gereken bir zaman dilimine doğru hızla gidiyoruz. Kurumlarımızın ve bireylerimizin bu duyarlılığı göstereceğine inanıyorum" dedi.

NIN KULLANILIŞI

Sarah Collins, enerji tasarrufu sağlayan bohçanın kullanılışını şöyle anlattı; "Yemeğinizi kaynatıp bohçaya yerleştirerek pişme işleminin tamamlanmasını bekliyorsunuz. Her çeşit yemeği burada kullanabilirsiniz.

Böylece bir yandan enerji tasarrufu ve çevreye katkı sağlarken, diğer yandan kendinize ve ailenize zaman ayırabiliyorsunuz. Tutumlu Bohça'nın akıllıca tasarlanan yalıtımlı yapısı, kaynamış yemeğin pişme işlemini ilave enerji kullanımı gerektirmeden tamamlıyor. Çevreye duyarlı olanlar için her Wonderbag - Tutumlu Bohça, her yıl yarım ton karbondioksitin atmosfere salınımını önlüyor. Ayrıca, ocakta pişen yemeğe göre yüzde 80'e varan oranlarda daha az miktarda su tüketiyor." - İZMİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement