Rehine Krizinden Sonra Avustralya'daki Müslümanlara Destek Yağıyor - Son Dakika
Güncel

Rehine Krizinden Sonra Avustralya'daki Müslümanlara Destek Yağıyor

İranlı bazı şahısların kafeteryadaki insanları rehin almasından sonra muhtemel ırkçı saldırılara karşı Twitter kullanıcılarından Müslümanlara destek mesajları atıldı.

16.12.2014 07:24  Güncelleme: 09:10

Avustralya'nın Sidney kent merkezindeki Lindt kafe çalışanlarını ve müşterilerini İranlı bazı şahısların kafeterya camına Arapça yazılı bayrak asması üzerine, muhtemel ırkçı saldırılara karşı Twitter kullanıcılarından Müslümanlara destek mesajları atıldı.

KADINA TÜKÜRÜK FİTİLİ ATEŞLEDİ

"Seninle yolculuk yaparım" anlamına gelen #IllRideWithYou, başlık etiketiyle atılan tweetlerde, Avustralya'da toplu taşıma araçları ile seyahat edecek Müslümanlara birlikte seyahat etme teklifleri yapıldı. Sidney'deki rehin alma olayından sonra, Müslüman bir kadına tükürülmesinin ardından atılmaya başlayan tweetler dünya genelinde yüz binlere ulaştı.

MÜSLÜMANLAR KARŞILIKSIZ BIRAKMADI

Avustralyalı Müslümanlara destek tweetleri atanlar arasında, spor kulüpleri, gazeteciler, siyasetçilerin yanı sıra kiliseler de bulunuyor. Kedilerine destek tweetleri atanlara Avustralyalı Müslümanlar da teşekkür tweetleri ile karşılık veriyor.

"KORKMA YANINDAYIM"

#IllRideWithYou: Avustralya'da bir trende Müslüman bir kadının çekindiği için sessizce baş örtüsünü çıkarmasını gören Rachael Jacobs isimli Avustralyalı kadın, istasyonda Müslüman kadına giderek korkmaması gerektiğini ve başörtüsünü yeniden takmasını ve kendisinin onunla yürüme teklif etmesi ile başladı.

PAYLAŞIMLAR YAYILDI

Müslüman kadına yaptığı teklifi sosyal medyada paylaşan Jacobs, #IllRideWithYou'nun başlamasını sağladı. Sidney rehine krizinden önce başlayan #IllRideWithYou rehine krizi sırasında Sidney'de Müslüman bir kadına tükürülmesi üzerine, Sir Tessa rumuzlu bir kadının olayı Twitter hesabından paylaşması ile yayıldı. Avustralyalı Müslümanlar da attıkları tweetlerde kendilerine destek verenlere teşekkür ediyor.

Rehine Krizinden Sonra Avustralya\'daki Müslümanlara Destek Yağıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rehine Krizinden Sonra Avustralya'daki Müslümanlara Destek Yağıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Burak: Guzel haber tbrklr. Ride with u too ;) 0 1 Yanıtla

Advertisement