Ücret Alamayan Personel, Gemiyi Terk Etti - Son Dakika
Güncel

Ücret Alamayan Personel, Gemiyi Terk Etti

Ücret Alamayan Personel, Gemiyi Terk Etti

'Adnan Kaptan' isimli kuru yük gemisi, ücretlerini alamayan personeli tarafından Zonguldak Limanı yakınında terk edildi.

16.08.2011 20:10

İstanbul'dan Ukrayna'ya gitmek üzere yola çıkan 'Adnan Kaptan' isimli kuru yük gemisi, ücretlerini alamayan personeli tarafından Zonguldak Limanı yakınında terk edildi. Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem, 40 günü aşkın süredir sahalarında demirleyen geminin bir kaç gün içinde liman içine alınacağını söyledi.

955 grostonluk 66 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, geçen 6 Temmuz'da Zonguldak Limanı'nın dışında demirledi. Gemide çalışan 12 personelden 11'i, uzun süredir ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle tekneye binerek gemiyi terk etti. Geminin kaptanı M. Ö. ise uzun süre gemide kaldı. Gemide kaldığı süre içinde yemek ihtiyacı Zonguldak Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından karşılanan M. Ö. , 1 ay sonra 7 Ağustos'ta gemiyi terk etti. M. Ö. 'nün, başka bir gemide iş bulduğu belirtildi.

Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem, 'Adnan Kaptan' isimli kuru yük gemisinin 40 günden fazla zamandır Zonguldak Liman Başkanlığı sahası içinde demir atmış vaziyette olduğunu söyledi. Geminin durumuyla ilgili gerekli yerleri bilgilendirdiklerini belirten Görkem, geminin sahibine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Görkem, açıkta ışıkları yanmadan demirleyen ve risk oluşturan geminin, bir kaç gün içinde liman içerisine uygun bir yere alınacağını söyledi. Görkem, şöyle konuştu: "Güvenlik açısından geminin limanın içerisinde uygun bir yere alınma gereği oldu. Liman işletmecisi Türkiye Taşkömürü Kurumu ile görüşmeye başlanıldı. Kılavuz ve römorkörlük işletmeleri ile beraber 2-3 gün içerisinde ticareti de engellemeyecek şekilde bir yere çekilecek" dedi.

Bu arada liman çevresindeki balıkçılar ve esnaflar, geminin özellikle gece tehlike oluşturduğunu söyledi. Esnaflardan Hüseyin Lavas, personelin ücretlerini alamadıkları için gemiyi terk ettiğini belirterek, "Geminin burada gece durması sakıncalı. Gelen geçen gemiler çarpabilir. Işıkları yanmıyor çünkü. Işığı yanmayan gemi gece, özellikle de sisli havalarda nasıl görülecek?" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ücret Alamayan Personel, Gemiyi Terk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement