Ucube" Davasına "Bilirkişi Raporu" Uzatması - Son Dakika
Güncel

Ucube" Davasına "Bilirkişi Raporu" Uzatması

Ucube" Davasına "Bilirkişi Raporu" Uzatması

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine 100 bin TL tazminat talebiyle açtığı davanın görülmesine İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi.

25.12.2014 16:08

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine 100 bin TL tazminat talebiyle açtığı davanın görülmesine İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi. Davacı ve davalının katılmadığı 7'nci duruşmada tarafları avukatları temsil etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı avukatı Ferah Yıldız, Mehmet Aksoy'u ise Avukat Turgut Kazan temsil etti.

"ERDOĞAN'IN DAVAYA KONU KONUŞMALARI İLE DAVACININ KARİYERİNE İPOTEK KONULMUŞTUR"

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ressam Mehmet Güleryüz, heykeltıraş Mehmet Aksoy ile akademi yıllarından beri arkadaş olduklarını anlatarak, ayrıca Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği kurucu başkanıyım. Mehmet Aksoy'un Kars'ta yapmış olduğu heykele ilişkin Erdoğan'ın miting sırasında bahsettiği sözler sanatçının bütün kariyerini sarsan, geleceğini etkileyen nitelikte olmuştur. Erdoğan'ın davaya konu konuşmaları ile davacının kariyerine ipotek konulmuştur. Sanatçının manevi zararına tanıklık ettim. -Ucube- sözcüğü ile indirgeyici bir beyan, küçültücü şekilde tanımlama sadece Aksoy'u değil, tüm sanatçıları ve sanatseverleri rencide etmiştir" dedi.

"GÜLERYÜZ SANATÇI USLUBUYLA DOSYAYI YORUMLAMIŞTIR"

Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, tanık Güleryüz'ün aleyhe beyanlarına itiraz ettiklerini belirterek, "Tanık Güleryüz sanatçı uslubuyla dosyayı yorumlamıştır" dedi.

"BİLİRKİŞİ RAPORU ALINMASININ DOSYAYA FAYDALI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya konu konuşma metninin yer aldığı CD'nin çözümünün yapılması için bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Bu sırada söz alan davacı avukatı Turgut Kazan, Erdoğan'ın konuşma metnini daha önce mahkemeye sunduklarını, 'Ucube' sözcüğünün yer aldığı konuşmaya karşı tarafın da itiraz etmediklerini ve bir anlaşmazlığın olmadığını belirtti. Bunun üzerine Erdoğan'ın Avukatı Ferah Yıldız da "Biz de konuşma metnini dosyaya sunmuştuk. Konuşmalar aynı" dedi. Ancak Hakim, Zarife İlhan ise "Bilirkişi raporu alınmasının dosyaya faydalı olabileceğini düşünüyorum" diyerek, davayı erteledi.

ERDOĞAN "UCUBE" DEDİKTEN SONRA YIKILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu 8 Ocak 2011 tarihinde Kars'ta yaptığı mitingte, İnsanlık Anıtı'na 'Ucube' demiş ve daha sonra anıt yıkılmıştı. Heykeltıraş Mehmet Aksoy da avukatları aracılığıyla tazminat davası açmıştı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ucube' Davasına 'Bilirkişi Raporu' Uzatması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement