Ukrayna'daki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Olaylar

Ukrayna\'daki Olaylar

Kanada, protestoculara karşı aşırı şiddet uyguladığını öne sürdüğü Ukrayna hükümet yetkililerinin ülkeye girişini yasakladı.

28.01.2014 23:35

Kanada, protestoculara karşı aşırı şiddet uyguladığını öne sürdüğü Ukrayna Hükümeti üyeleri için ülkeye giriş yasağı koydu.

Ottawa'da parlamentoda, Dışişleri Bakanı John Baird ile ortak basın toplantısı düzenleyen Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander, Ukrayna yönetiminin, ülkedeki meşru protestoları ve muhalefetin sesini aşırı şiddet kullanarak susturmaya çalıştığını ileri sürerek, bu ülke yetkililerinin Kanada'ya girişinin yasaklandığını açıkladı. Bakan Alexander, bu ülkedeki "aşırı müdahaleye" ilk tepki olarak Ukrayna yöneticilerinin Kanada'ya girişini bugünden itibaren yasakladıklarını duyurdu.

Alexander, Ukrayna hükümetini, demokratik ilkelere bağlı kalarak, halkın haklı taleplerine cevap vermeye çağırdı.

Basın toplantısında konuşan Kanada Dışişleri Bakanı John Baird de Ukrayna'da giderek büyüyen protestoların endişe verici boyuta ulaştığını söyledi. Kanada olarak, müttefiklerle birlikte Ukrayna halkının yanında olduklarını ifade eden John Baird, Başbakan Harper ve kendisinin sürekli olarak Ukrayna'daki Kanada Büyükelçisi'nden bilgi aldıklarını kaydetti. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement