Ukrayna'daki Olaylı Gösteri - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Olaylı Gösteri

Ukrayna\'daki Olaylı Gösteri

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Kiev'deki miting sonrası çıkan olaylarla ilgili suç duyurunda bulundu.

19.01.2014 22:14

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, başkent Kiev'de düzenlenen Halk Meclisi mitinginden sonra yaşanan olaylarla ilgili olarak, suç duyurusunda bulundu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada bugün Kiev'de yaşanan olaylarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Bakanlık açıklamasında olaylar sırasında onlarca polis memurunun yaralandığı, ayrıca göstericilerin rehin aldıkları bir polis memurunun yaralı olarak kurtulduğu bildirildi.

-Halk Meclisi mitingi olaysız geçti-

Öte yandan Kiev'de bugün sekizincisi düzenlenen Halk Meclisi mitingi olaysız sona erdi.

Muhalefet liderleri Arseny Yatsenyuk (Vatan Patisi), Vitaliy Kliçko (Darbe Partisi) ve Oleg Tyagnibok (Özgürlük Partisi) yanı sıra, bir süre önce saldırıya uğrayan gazeteci Tatyana Çornovol ile eski Ukrayna Dışişleri Bakanı Boris Tarasyuk'un konuşma yaptığı mitinge yüz bine yakın kişinin katıldığı bildirildi.

-Olaylar mitingden sonra başladı-

Muhalefetin organize ettiği Halk Meclisi mitinginin sonra ermesinin ardından yaklaşık 500 gösterici polis tarafından kapatılan Gruşevskogo Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak 16 Ocak'ta kabul edilen yasaları protesto eden göstericiler arasında, yüzleri maskeli kişilerin olduğu görüldü. Polis barikatının önüne gelen grup önce sloganlar atarak hükümeti protesto etti.

Grubun barikatı aşma çabası üzerine polis önce göz yaşartıcı gaz kullandı.  Kalabalığın içinden bazı kişilerin polise molotofkokteyli atması sonucu çatışma çıktı. Bu sırada yüzleri maskeli göstericiler barikatların önünde bulunan polis otobüsünü ateşe verdi.

Olayların artması üzerine bölgeye takviye polis gücü gönderilirken, muhalefet partisi UDAR'ın (Darbe) lideri Kliçko'nun göstericileri sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

-Muhalefet üstlenmedi-

Kiev'de yaşanan çatışma sonrası açıklama yapan muhalefetteki Vatan Partisi lideri Yatsenyuk, "Ukrayna'da bir savaşa izin vermeyeceğiz, Ukrayna'da şiddete dayalı bir senaryoya asla izin vermeyeceğiz. Herkese söylüyorum:  Zafer fiziksel güçle değil, moral ve inançla kazanılır" diye konuştu. Yatsenyuk, muhalefetin Gruşovskogo Caddesi üzerindeki çatışma ile ilgisi olmadığını söyledi.

Kliçko Devlet Başkanı'na seslendi-

Öte yandan  Kliçko, gün içinde bir grup milletvekili ile Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in rezidansının bulunduğu Kiev dışındaki Mejigor isimli yerleşim birimine gitti. Polis kordonunu geçerek bölgeye giren Kliçko, buradan Yanukoviç'e seslenerek halkın taleplerine kulak vermesini istedi.

Kiev'de düzenlenen Halk Meclisi isimli mitingde, 16 Ocak Perşembe günü kabul edilen yasal düzenlemeler protesto edilmiş, miting sonrasında hükümet binalarının bulunduğu Gruşevskogo Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen kalabalık ile polis arasında çatışma çıkmıştı.

Ukrayna Parlamentosunda gösterilerde maske ve kask kullanılmasını yasaklayan düzenlemenin de bulunduğu 10 yasa değişikliği kabul edilmiş, oylamanın el kaldırma usulü ile yapılması Avrupa Birliği ve ABD'den tepki görmüştü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Olaylı Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement