ABD Ukrayna'daki Uzlaşmadan Memnun - Son Dakika
Güncel

ABD Ukrayna'daki Uzlaşmadan Memnun

ABD Ukrayna\'daki Uzlaşmadan Memnun

ABD, Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç ve muhalefet liderleri arasında yapılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladı.

21.02.2014 19:25  Güncelleme: 19:40

ABD, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve muhalefet liderleri arasında yapılan anlaşmayı memnuniyetle karşılarken, anlaşma kapsamındaki ilk adımların bir an önce hayata geçirilmesi çağrısı yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa, Polonya ve Almanya dışişleri bakanlarının çabaları ve Rusya'nın tanıklığında yapılan anlaşmanın, ABD'nin, şiddetin azaltılması, anayasal değişiklik, koalisyon hükümeti ve erken seçimlere yönelik çağrılarıyla uyuştuğunu kaydetti.

Anlaşma için müzakere eden herkesin bu çabalarını desteklediklerini, uzlaşı ihtiyacını tanıyan muhalefet liderlerinin cesaretini takdir ettiklerini ve  anlaşmanın uygulanması yönünde desteğe hazır olduklarını belirten Carney, anlaşmayı da memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Carney, "Şimdi odaklanılması gereken, bu anlaşmanın uygulanması için somut eylemlerin olması ki, biz de bunu yakından takip edeceğiz" ifadesini kullandı.

Carney, bu noktada, teknokrat bir koalisyon hükümetinin kurulmasına başlanması müzakerelerine alan yaratılabilmesi için, şiddetin durdurulması, genel af ve güvenliğin normal hale getirilmesi ve Ukrayna parlamentosu Rada'da anayasa paketinin kabul edilmesi gibi anlaşmanın başlangıç adımlarının bir an önce uygulanması çağrısını yaptı.

Meydan'dakiler (Maiden) dahil barışcıl protestolara saygı duyulmasının olmazsa olmaz olduğuna da işaret eden Carney, açıklamasına şöyle devam etti:

"Şiddetten ve kayıplardan sorumlu olanların konuyla ilgili hesap vermesinin sağlanması gerekiyor ve gerektiğinde ek yaptırımlar uygulamak için hazır kalmayı sürdürüyoruz. ABD, onlar barış, güvenlik ve insanlık onurunu tekrar geri getirmek için çalışırken ve kendi ülkelerinin geleceğini belirmeye uğraşırken Ukrayna halkının yanında yer almaktadır". - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Ukrayna'daki Uzlaşmadan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement