Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague: "Moskova'ya mesajım şudur: Eğer ciddi ve uzun süreli sonuçları olmadan bunları yapabileceklerini düşünüyorlarsa büyük bir yanlış hesaplama yapıyorlar" "Rusya'yı Ukrayna'nın doğusundaki yasadışı eylemlerine son vermeye çağırıyoruz"

16.04.2014 12:47

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelerle ilgili olarak "Moskova'ya mesajım şudur: Eğer ciddi ve uzun süreli sonuçları olmadan bunları yapabileceklerini düşünüyorlarsa büyük bir yanlış hesaplama yapıyorlar" dedi.

Londra'nın City bölgesinden sorumlu belediye başkanının verdiği resmi yemekte konuşan Hague, Moskova'nın uluslararası olarak yalnızlaşacağı ve uzun süreli ekonomik zarar görebileceği uyarısında bulundu. Rusya Ukrayna'ya istikrarsızlaştırmayı sürdürdükçe bunun uzun süreli sonuçları olacağını ifade eden Hague, şöyle konuştu:

"Son günlerde Rusya bilerek Ukrayna'yı uçuruma doğru itmiş ve daha şiddetli bir çatışma riski yaratmıştır. Rusya'yı Ukrayna'nın doğusundaki yasadışı eylemlerine son vermeye çağırıyoruz. Rusya ya diplomasiye ve şiddeti dindirmeye ya da aksine karar vermek zorundadır.

Aksini tercih ederse, Rusya ile gelecek 10 yılda geçen 20 yılkinden farklı bir ilişki içerisinde olmaya hazır olmalıyız. Ukrayna, Doğu ile Batı arasında bir köprü olabilir ve Rusya ile iyi ilişkileri olabilir. Ancak bu, Rusya'ya silahlı gruplarını Ukrayna'ya gönderme hakkı vermez. Moskova'ya mesajım şudur: Eğer ciddi ve uzun süreli sonuçları olmadan bunları yapabileceklerini düşünüyorlarsa büyük bir yanlış hesaplama yapıyorlar."

Hague dün de BBC'ye yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda son üç günkü eylemlerinin, halihazırda tehlikeli olan durumu daha da kötüleştirdiğini söylemişti.

Ukrayna'daki krizi görüşmek üzere, AB, Rusya, ABD ve Ukrayna'dan üst düzey yetkililerin yarın Cenevre'de bir araya gelmesi bekleniyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement