Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde 40 Ülkeden Öğrenci Eğitim Görüyor - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde 40 Ülkeden Öğrenci Eğitim Görüyor

Uluslararası Antalya Üniversitesi\'nde 40 Ülkeden Öğrenci Eğitim Görüyor

40 farklı ülkeden gelen öğrencilerle bu sene kapılarını açan Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin Rektörü Prof.Dr.Cihat Göktepe, "Bu yıl hiçbir vakıf üniversitelerinde yaşanmayan bir katılımla karşılaştık."

29.09.2012 14:40

40 farklı ülkeden gelen öğrencilerle bu sene kapılarını açan Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, "Bu yıl hiçbir vakıf üniversitelerinde yaşanmayan bir katılımla karşılaştık. LYS'de Türkiye'de ilk yüzden 4, ilk binden ise 11 öğrenci bizi tercih etti. Suriye ve Myanmar'dan da öğrenci almak istiyoruz. Problemli yerlerden öğrenci getirmek suretiyle dünyadaki sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmeye çabalıyoruz" dedi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi, başta Türkiye olmak üzere Orta Asya, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar'da dünyanın en başarılı üniversitesi olmak adına 40 farklı ülkeden gelen öğrencilerle ilk kez ders zilini geçtiğimiz haftalarda çaldı. 4 ayrı fakülte, 9 ayrı bölümle eğitim veren üniversitede doğu ve batı kültürünün sentezlenmesi amaçlanıyor. Öğrencilere ikinci bir yabancı dil olarak Arapça, Çince, İspanyolca ve Rusça'nın öğretileceği üniversitede, öğrencilerin ayrıca dünya vatandaşı olarak mezun olmaları hedefleniyor.

2012-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerinin devam ettiğini belirten Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, çok geniş bir coğrafyadan farklı öğrencileri bünyelerinde bulundurduklarını kaydetti. Rektör Göktepe, "Çok kültürlü, çok renkli bir ortamda kaliteli eğitim almanın yanında, sosyokültürel manada da öğrencilerin kendini bu süreç içerisinde en iyi şekilde yetiştirmesini istiyoruz. Türkiye'den gelen öğrencilerimizle birlikte hakikaten geniş bir coğrafyaya ulaştık. Yüzde 50 oranında öğrencimiz Antalya'dan geldi. Bu oranın ek kontenjanla daha da artmasını bekliyoruz. LYS Antalya birincisi Durmuş Alp Emre Acar da bizi tercih etti. Bu manada Antalya'dan memnunuz. Bu eser Antalya'nındır. Antalya'da şehirler bir arada olmak istiyoruz" dedi.

İLK YÜZDEN 4, İLK BİNDEN İSE 11 ÖĞRENCİNİN TERCİHİ

Daha ilk yıl olmalarına rağmen üniversitelerini Türkiye'de derece yapmış birçok öğrencinin seçtiğini belirten Rektör Göktepe, şunları söyledi:

"Bu yıl, hiçbir vakıf üniversitelerinde yaşanmayan bir katılımla karşılaştık. LYS'de Türkiye'de ilk yüzden 4, ilk binden ise 11 öğrenci bizi tercih etti. İşin uzmanları bunun fevkalade sürpriz olduğunu söylüyor. Sebep olarak da öğrencilerin ortamı görmeleri, hoca kalitelerini görmelerive üniversitenin vizyonunu çok iyi algılamalarından kaynaklanıyor. En fazla öğrencimiz hukuk fakültesinde. Ancak diğer fakültelere de öğrencilerin teveccühü söz konusu. Turizm fakültesini ciddi manada yeniden, algıyla kurguladık. Turizmi, insanlar farklı şekilde algılasın. Lider turizm yöneticisi yetiştirmek için yola çıktık. ve öğrenci de bunu anlıyor, algılıyor. Onu gördük. Mühendislik, iktisadi ve idari birimler fakültesinde burslu öğrencilerimiz anlamında fevkalade iyi bir çıkış yakaladık. Tavan puanlar itibarıyla Türkiye'de elektronikte ikinciyiz, işletmede üçüncüyüz, ekonomide ise dördüncüyüz."

İŞ GARANTİLİ ÜNİVERSİTE

Öğrencilerin fakültelerde üçüncü sınıfı bitirdiklerinde iş kollarıyla kontrat imzalanacak duruma geleceklerini belirten Prof. Dr. Göktepe, "Bizim hedeflerimiz arasında gerek turizm, gerekse diğer fakültelerimizden üçüncü sınıftan sonra başarılı öğrenciler, hocalarımızın da referansı olmak kaydıyla yavaş yavaş kontrat imzalayacak seviyeye gelecekler. Türkiye'de üniversiteye girmek önemli ama sonrasında istihdam da çok önemli. Biz öğrencilerimizle mezuniyet sonrası da doğrudan doğruya temasımızı devam ettireceğiz. Bu manada da öğrencilerimizi teşvik edeceğiz. Kaldı ki turizmden mezun olan öğrencilerin sayısını az tuttuk. Öğrencilerin kaliteli yetişmesi için de üç dilli olarak eğitim vereceğiz. Böylelikle istihdamlarının çok daha pratik olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Ek yerleştirme sürecinde Uluslararası Antalya Üniversitesi programlarını tercih edecek adaylar için 'ek yerleştirme danışmanlığı' hizmeti vereceklerini ve aday öğrenci ve ailelerin kampusu ziyaret edebileceğini belirten Prof. Dr. Göktepe, "En uluslararası üniversiteyiz. Öğrencisiyle, öğretmeniyle, dünyadaki diğer üniversitelerle ortak projeler itibarıyla en uluslararası üniversite olmak için çalışmaya devam ediyoruz. Antalya, bunun için fevkalade müsait. Bazı bölümlerde ek kontenjanlarda öğrenci gelecek. Bu manada bizi düşünen öğrencilerimiz varsa, memnuniyetle üniversitemizde olmalarını arzu ederiz" dedi.

Dünyada sosyal sorumluluk adına projeleri de olduğunu belirten Rektör Göktepe, "Biz dünyanın her yerinden öğrenci alıyoruz. Suriye ve Myanmar'dan da öğrenci almak istiyoruz. Oradan da öğrencilerimiz gelecek. Biz, ücretli öğrenci alıyoruz ama dünyanın problemlerine de karınca kararınca katkıda bulunmak istiyoruz. Bu tip problemli yerlerden de öğrenci getirmek suretiyle dünyaya sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmeye çabalıyoruz" ifadesini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde 40 Ülkeden Öğrenci Eğitim Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement