Uluslararası Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Başladı

Uluslararası Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Başladı

İşadamı Ahmet Şahin'in Sapanca'da kurduğu "Doğa park" adını verdiği özel çiftliğinde 3 yıl önce başlattığı "Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi" nin üçüncüsü start aldı

05.06.2011 12:01

Sanata olan tutkunluğu ile tanınan işadamı Ahmet Şahin'in Sapanca'da kurduğu "Doğa park" adını verdiği özel çiftliğinde 3 yıl önce başlattığı "Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi" nin üçüncüsü start aldı.

Yerli ve yabancı 50 civarında ressam, heykeltraş ve mozaik sanatçıları, ayaklarının yanında özgürce dolaşan tavus kuşları, flamingo ve yaban kazları ile çeşitli kanatlı ve diğer hayvanların arasında eserlerini ortaya çıkarmak için özgürce çalışıyor.

Daha önce Avrupa'nın bazı kentlerinde gördüğü koloni çalışmasını özel çiftliğinde dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları ağırlayarak uygulamaya koyan Ahmet Şahin, bu sayede birçok eserin de ortaya çıkmasını sağlıyor.

Sanatçıların "Düş bahçesi" adını verdiği ve "Cenneti andıran böyle bir ortamda çalışmayı tüm sanatçılar ister" dediği, çiftlikte sanatçıların tüm istekleri de işadamı tarafından karşılanıyor. Çitflikte ayrıca yüzlerce flamingo, yaban kazı, Mısır Ördeği, Angut Kuşu, turna, sülün gibi kanatlıların yanı sıra pony atlar, ceylan, yaban koyunu, minyatür keçi gibi hayvanlar da özgürce dolaşıyor, sanatçılara adeta poz veriyor.

Dünyanın en ünlü mozaik sanatçılarından olan Makedonyalı Gazanfer Bayram'ın başkanlığında gerçekleştirilen, Hakan Körpi'nin koordinatörlüğünü yaptığı Uluslararası Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'ne her yıl ilgi de artıyor.

Dünyanın dört bir yanından başvuruda bulunan ve önümüzdeki yıllar için kayıt yaptıran sanatçıların katılmak istediği bu koloni çalışmasına bu yıl Meksika'dan bile katılım oldu.

Tam anlamıyla bir doğa tutkunu olmasının yanı sıra sivil pilot da olan, zaman zaman kendisine ait deniz uçağı ile uçuşlar yapan Ahmet Şahin, amacının farklı sanatçıları biraraya getirip onlara çalışabilecekleri en uygun ortamı sağlamak olduğunu belirterek, burada sanatçıların sınırlama getirilmeden özgürce çalıştıklarını anlattı.

Göl kenarındaki çiftliğinde zengin bitki örtüsü ile birlikte poni atları, geyik ve karacalar, yaban koyunları, flamingolar dahil su kuşu türleri de bulunan Ahmet Şahin yıllardır böyle bir yerin düşünü kurduğunu belirterek bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ahmet Şahin, burada orataya çıkan eserlerin, daha önce iki kez gerçekleştiren çalışmalardaki gibi önce İstanbul ve Ankara'da sergileneceğini, daha sonra da Ankara'da kendi yaptığı ve 165 metre ile başkentin en yüksek binası olan Portakal Çiçeği Reciance'da duvar ve koridorları süsylüyüceğini belirtti.

20 Haziran'a kadar sürecek olan, sadece özel davetlilerin ziyaret edebildiği Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'ne bu yıl katılan sanatçıların alfabetik sıraya göre adları ve ülkeleri şöyle:

Adnan TURANİ Türkiye

Ahmet YEŞİL Türkiye

Anar EYNİ Azerbaycan

Berica Nevin BERBEROĞLU İran/Türkiye

Claudia CHIANUCCI İtalya

Çağla GÖKSU Türkiye

Çağla NEHOŞ Türkiye

David CREGEEN İngiltere

Dilara ŞAHİN Türkiye

Elizabeth ROSS Meksika

Feridun IŞIMAN KKTC

Gazanfer BAYRAM Makedonya

Guiseppe NISTICO İtalya

Jaime CARVALHO İtalya

Lone SEEBERG Danimarka

Marat BEKEYEV Kazakistan

Mehmet Aydın AVCI Türkiye

Mehmet ÖZER Türkiye

Meral PEKÜN Türkiye

Necdet CAN Türkiye

Neslihan ÖZGENÇ Türkiye

Neslihan ÖZTÜRK Türkiye

Orhan OSMANİ Makedonya

Ramon Noel TETKOV Almanya

Roberto DRAGONI İtalya

Serap GÜMÜŞOĞLU Türkiye

Soltan GARA Azerbaycan

Şermin CİDDİ Türkiye

Vladimir FOMİCHEV Rusya

Yaşar GULİYEV Azerbaycan

Yakup HAYRO Makedonya

Zakir AZİZOV Kırgızistan

Zarko JAKİMOVSKİ Makedonya

Zoya NORİNA Rusya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement