Umut'un Sergisi Yaşıtlarına Örnek Oldu - Son Dakika
Güncel

Umut'un Sergisi Yaşıtlarına Örnek Oldu

Umut\'un Sergisi Yaşıtlarına Örnek Oldu

Balıkesir Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Umut Taşkıran, yumurta, arı petekleri, deniz ürünleri, denizkabukları ve dikensiz kaktüslerden oluşturduğu koleksiyonu ile görenleri şaşırtıyor.

18.02.2014 14:34

Balıkesir Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Umut Taşkıran, yumurta, arı petekleri, deniz ürünleri, denizkabukları ve dikensiz kaktüslerden oluşturduğu koleksiyonu ile görenleri şaşırtıyor. Başarılı öğrenci, okulun salonunda sergilenen 'Bilim Sergisi' adındaki koleksiyonu 7 yılda oluşturduğunu bildirdi.

Balıkesirli ortaokul öğrencisi Umut Taşkıran (12) okuldan arta kalan zamanında doğayı ve çevreyi dolaşarak topladığı materyalleri bir kolleksiyonda bir araya getirdi. Haftasonlarını Kepsut'ta geçiren Umut Taşkıran, arı yuvası ve petekleri toplayarak başladığı kolleksiyonculuğa kaz, ördek, bıldırcın, keklik, tavuk ve hindi yumurtalarından örnekler alarak devam etti. Dikensiz kaktüs, deniz ürünleri ve deniz kabuklarını toplayan Umut, ilginç koleksiyonunu tüm öğrencilere örnek olması için okulun salonunda sergilemeye karar verdi. Böylelikle Umut Taşkıran'ın, 'Bilim Sergisi' adını verdiği koleksiyon cam vitrinler içine alınarak tüm öğrencilerin beğenisine sunuldu.

Umut Taşkıran'ın sergisinde, bal arısı, eşek arısı petekleri, kaz, hindi, ördek, bıldırcın yumurtaları, değişik türde cansız arılar, kelebekler ve böcekler bulunuyor. Deniz ürünlerinin sergilendiği vitrinde ise, küçük boyda deniz yılanları, deniz atları, midye, salyangoz kabukları, balon balığı, orkinos kuyruğu, yengeç, istakoz, deniz tarağı, deniz kestanesi ve istakoz yer alıyor. Vitrinin bir köşesindeki 3 değişik türde dikensiz kaktüs ise görenlerin dikkatini çekiyor. HAYVAN BİLİMCİ OLACAĞIM

Umut Taşkıran, büyüdüğünde hayvan bilimci olacağını, bu nedenle değişik türdeki hayvanları öğrenmek için içinde büyük bir merak uyandığını söyledi. Küçük Umut, Arıların rengi, haraketleri hoşuma gidiyor. Bu yüzden inceledim. Yuvalarını topladım. İşte bu nedenle de hayvan bilimci olmaya karar verdim. Hafta sonları dedemin çiftliğine gidiyorum ve hayvanlarla ilgileniyorum. Doğayı çok seviyorum diye konuştu. Fen Bilimleri Öğretmeni Günay Engin de öğrencisinin tüm derslerinde çok başarılı olduğunu söyleyerek ailesi ve öğretmenleri tarafından desteklendiğini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umut'un Sergisi Yaşıtlarına Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement