Üniversite Öğrencileri "Hayat Kurtarmayı" Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencileri "Hayat Kurtarmayı" Öğreniyor

Üniversite Öğrencileri "Hayat Kurtarmayı" Öğreniyor

MKÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri, iple erişim teknikleri dersinde aldıkları eğitimi Habib i Neccar Dağı'nda uyguluyor.

19.02.2014 14:10

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Hatay Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri, iple erişim teknikleri dersinde öğrendiklerini Habib-i Neccar Dağı'nda uyguluyor.

Öğrenciler, Habib-i Neccar Dağı'ndaki uygulamada, 200 metreden iple inmeye çalıştı. Eğitim sırasında bazı öğrencilerin zorlandığı gözlendi.

MKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Ergün, AA muhabirine, öğrencilere arama kurtarma çalışmalarında neler yapmaları gerektiğini gösterdiklerini ifade ederek, bu bölümden mezun olanların AFAD, UMKE gibi birimlerde görev alabileceğini söyledi.

Öğrencilerin, derste öğrendiklerini pratiğe dönüştürme fırsatı bulduğunu vurgulayan Ergün, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimize, iple tırmanma ve inme, mahsur kalan yaralıya ilk yardım müdahalesi ve bulunduğu yerden indirilmesi konusunda uygulamalı eğitim veriliyor. Sağlık ve fiziksel olarak belli kriterleri sağlayan öğrencilerimiz bu bölüme kayıt yaptırabiliyor. 6'sı kız 24 öğrencimiz yaklaşık 5 haftadır bu eğitimi gördü ve bu konuda hayli yol aldı. Hepsi de çok başarılı. Çalışmalarımızın ilk dönemlerinde öğrencilerimiz eğitimlerini üç metrelik duvarda yaptı. Bugün de Habib-i Neccar Dağı'nda uygulama yapıyorlar."

Ergün, bu tür aktivitelere ilgi duyan gençlerin Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü'nü tercih ederek hobilerini mesleğe dönüştürebileceğini kaydetti.

İkinci sınıf öğrencisi Nur Dilara Günenç de hayat kurtarma, yaralıya müdahale ve sedyeyle taşıma tekniklerini öğrendiklerini belirtti.

Daha önce bu deneyimi yaşamadığını ifade eden Günenç, bunun heyecan verici olduğunu söyledi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencileri 'Hayat Kurtarmayı' Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement