Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Hayatını Kaybetmesi

Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Hayatını Kaybetmesi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof.Dr.Mahmut Doğru, "Dün meydana gelen elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz öğrencimiz Ömer Erol'un acısını yüreğimizde hissetmekteyiz" dedi.

19.11.2012 18:17

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, "Dün meydana gelen elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz öğrencimiz Ömer Erol'un acısını yüreğimizde hissetmekteyiz" dedi.

Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılından bu yana üniversite önünde kavşak yapılması ve gerekli tedbirlerin alınması için, sözlü ve yazılı uyarılarda bulunduklarını, ancak bugüne kadar somut bir adım atılmadığını söyledi.

Bütün uyarılara rağmen tedbirleri tam olarak almayan kurumların da bu kazada sorumluluk payının olduğunu düşündüklerini ifade eden Doğru, şöyle konuştu:

"Bu endişeyi taşıdığımız için 2009 yılından beri, ilgili kurumları, hem sözlü hem de yazılı olarak sürekli uyardık. Öğrencilerin ve araçların, kampüse güvenli giriş ve çıkışlarını sağlayacak tedbirlerin alınmasını istedik. Ancak bugüne kadar somut bir adım atılmadı. Hep böyle bir kazanın yaşanabileceği korkusunu taşıdık. Kaza meydana geldi ve ömrünün baharında olan bir evladımızı aramızdan aldı. Uyarılara rağmen tedbirleri tam olarak almayan kurumların da bu kazada sorumluluk payının olduğunu düşünüyoruz. Çünkü her platformda kavşak yapılması talebimizi sözlü ve yazılı dile getirdik. Dün meydana gelen elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz öğrencimiz Ömer Erol'un acısını yüreğimizde hissetmekteyiz. Öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesine, öğrencilerimize ve hocalarımıza sabır diliyorum."

Üniversite önünde bir kavşağın olmamasının Erol'un aralarından ayrılmasına neden olduğunu belirten Doğru, bu kazanın ilk ve son olmasını ve bir daha böyle elim olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin bir saat dahi geciktirmeden alınması gerektiğini kaydetti.

"Bu çok acı bir olay. Genç bir fidanımızın bu nedenlerle aramızdan ayrılması gerçekten üzücü" diyen Doğru, şunları kaydetti:

"Kampüste 3 bin öğrencimiz var. 500 öğrencimiz de kampüs içindeki yurtta kalıyor. Orada bir kavşak ve yan yol yapılması, öğrenci ve araçların daha sağlıklı şekilde üniversiteye girmesinin sağlanması gerekiyor. Bir daha bunun yaşanmaması için bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor. Yazışmalarımıza hala

'ihale yapılıyor' veya 'gerekli çalışmalar yapılıyor' cevabı veriliyor. Biz 2009 yılında karayollarına gerekli yazıları yazdık. Bunun çözülmesini istedik. Bu sıkıntı ulusal ve yerel medyada da yer aldı. O zaman da gelip ve keşif yaptılar.

'Bunun projesini yapıyoruz' dediler."

Lojistik 2. sınıf öğrencisi Erol, dün sınavdan çıkarak Bitlis- Tatvan karayolundaki Fen- Edebiyat Fakültesi önüne geçmeye çalışırken, minibüsün çarpması sonucu hayatını yitirmişti.

Muhabir: Şener Toktaş/ Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Erdem Gültekin - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement