Üniversite-Sanayi Geliştirme Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Üniversite-Sanayi Geliştirme Çalışmaları

Üniversite-Sanayi Geliştirme Çalışmaları

Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) proje sahibi olduğu İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) işbirliğinde yürütülen "Üniversite Sanayi"...

07.12.2012 14:41

Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) proje sahibi olduğu İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) işbirliğinde yürütülen "Üniversite Sanayi İşbirliği'nin Yeniden Yapılandırılması Projesi" sertifika töreni yapıldı.

Grand Otel'te düzenlenen kapanış oturumu ve sertifika törenine Vali Yardımcısı Adil Nas, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Suat Genç, Türk Patent Enstitüsü Kurucu Başkanı Uğur Yalçıner ve öğrenciler katıldı.

GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite-sanayi işbirliği konusunda Türkiye'ye model olacak bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Türkiye'de üniversite-sanayi işbirliği kavramının halen altının doldurulmadığını ifade eden Rektör Çoşkun, "Eski köye yeni adetler getirmeye çalışıyoruz. Proje kapsamında 120 firma ve 80 akademisyenin bir araya gelerek 'sektörel arama toplantıları' ve 'eğitim seminerleri' düzenledik. Çalışmalar kapsamında üretim ve hizmet sektörüyle ilgili bir yol haritası çıkarmaya çalışıyor ve 'Üniversite-sanayi işbirliği konusunda Türkiye'ye model olmaya ve bir strateji belgesi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu ortak bir başarıdır. Proje çok kapsamlı oldu. Proje tamamlandı diye rafa kaldıracak değiliz, bu konuda daha ileriye gitmek için çalışacağız" dedi.

Törende daha sonra TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Suat Genç "Niçin üniversite-sanayi işbirliği" konulu sunum yaptı. Türkiye'nin daha da zenginleşmesinin, yenilikçilik ve teknolojiye yatırımdan geçtiğini dile getiren Genç, "Sanayinin üniversitedeki derslere girmesi gerek, 'Herkes genç beyinlere talip' oluyor. Üniversitelerdeki genç beyinlerin sanayiye entegre edilmesinden başka çaresi yok" dedi.

Türk Patent Enstitüsü Kurucu Başkanı Uğur Yalçıner ise, "Güzel fikirlerin gelir getirici, ticari hale getirilmesi gerek, bunun için de işbirliğine ihtiyaç var" ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından projeye katkılarından dolayı Vali Yardımcısı Adil Nas, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ve GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu'na, plaket verildi.

Tören, eğitime katılan akademisyen ve öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle sona buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversite-Sanayi Geliştirme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement