Ünsal Ban: "Küresel Güçler, İhsanoğlu'na Lobi Desteği Veriyor" - Son Dakika
Güncel

Ünsal Ban: "Küresel Güçler, İhsanoğlu'na Lobi Desteği Veriyor"

Ünsal Ban: "Küresel Güçler, İhsanoğlu\'na Lobi Desteği Veriyor"

Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, “Küresel güçler, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde uydurma ekonomik raporlarla İhsanoğlu'na lobi desteği veriyor” dedi.

03.07.2014 11:41

Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, "Küresel güçler, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde uydurma ekonomik raporlarla İhsanoğlu'na lobi desteği veriyor" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından Ankara'da katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ünsal Ban, Türkiye'nin daima, küresel ve karanlık güç odaklarının hedefinde olduğunu söyledi. Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, "Başbakan Erdoğan'ın isminin cumhurbaşkanı olarak açıklanmasının ardından küresel güçlerin Türkiye'ye yönelik saldırılarının artarak devam edeceğini açıkça görebiliyoruz. ABD merkezli BofAMerill Lynch adlı kredi derecelendirme kuruluşunun yatırımcılara Türkiye'deki varlıklarını satma önerisinde bulunduğu ortaya çıktı. Kısacası, yabancı yatırımcılara Türkiye'den çıkmaları ve Rusya'ya gitmeleri telkininde bulunuyorlar. Rusya'yı adres göstermeleri, küresel güçlerin Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na karşı olduğu anlamına geliyor" dedi.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NU KÖŞK'E TAŞIYAMAZLAR

Ünsal Ban, açıklamalarının devamında, "Tartışılan konu, Başbakan Erdoğan'ın ilk turda mı, ikinci turda mı köşke çıkacağıdır. Küresel güçlerin işaretiyle misyon adamı olarak piyasaya sürülen Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimi kazanma ihtimali dahi bulunmuyor. Küresel tezgahçıların ve yerli uzantılarının yapıp yapabilecekleri, Gezi ve 17 Aralık tezgahlarında olduğu gibi ortalığı biraz karıştırtmak, faiz oranlarını bir miktar tırmandırtmaktı. Bu saatten sonra Türkiye ekonomisinde daralma olmaz, büyüme olur. Gelişmeler bunu gösteriyor. Millet olarak, kredi derecelendirme ve uluslararası finans kuruluşları Türkiye konusunda ne diyorsa tersini yapmak gerekiyor" dedi.

KÜRESEL GÜÇLER, İHSANOĞLU'NA LOBİ DESTEĞİ VERİYOR

Hatırlanacağı üzere, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa ekonomisindeki durgunluğun tam anlamı ile atlatılamadığını ifade ederek parasal genişlemeye gideceğini duyurdu. Dahası, geçtiğimiz hafta içinde tekrar hesaplanan ABD 1. çeyrek büyüme rakamının yüzde 1'den yüzde 2,9 daralmaya revize edilmesi de ABD'deki düşük faiz ortamının öngörülenden daha uzun süreceğine işaret etti. Bu durumda, piyasaya aktarılacak olan fonların adresi belli; yine gelişen ekonomiler. Bunların başında da Türkiye var. Yeni fon dalgasının en önemli adresi olarak dikkat çeken Türkiye'yi frenlemek ve piyasaların tam da Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde coşmasını engellemek için uydurma raporlar yayınlıyorlar ve çatı adayları Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na lobi desteği veriyorlar. Bir ekonomist olarak uluslararası tezgahçıları ve yerli aktörlerini gördükçe, yaşanan gelişmeleri kaygıyla değil, gülümseyerek izliyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar, karşımıza ne gibi parodi ve skeçlerin çıkacağını da merakla bekliyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ünsal Ban: 'Küresel Güçler, İhsanoğlu'na Lobi Desteği Veriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement