Üsküp?te Eğitim ve Kariyer Fuarı - Son Dakika
Güncel

Üsküp?te Eğitim ve Kariyer Fuarı

Üsküp?te Eğitim ve Kariyer Fuarı

Üsküp'te Eğitim ve Kariyer FuarıEyüp Salih / Üsküp, 18 Nisan (DHA) ? Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Eğitim ve Kariyer Fuarı düzenlendi.

18.04.2016 21:57

Üsküp'te Eğitim ve Kariyer Fuarı

Eyüp Salih/ Üsküp, 18 Nisan (DHA) ? Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Eğitim ve Kariyer Fuarı düzenlendi. Fuarda Üsküp Yunus Emre Enstitüsü de yer aldı. Çok sayıda Üniversitenin eğitim sistemlerinin tanıtıldığı fuara Türkiye'den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de katıldı. Lise düzeyindeki öğrenciler öğrenimlerini devam ettirmek için üniversite yetkililerinden bilgi aldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde lisans öğrenimine devam etmek için öğrenciler eğitim imkanlarıyla yakından ilgilendi.

Yrd.Doç.Dr. Sani Demiri ilgilenen öğrencilere eğitim imkanları hakkında bilgi verdi. Sani Demiri Üsküp'te bulunmalarının amacının, lise öğrencilerine Üniversiteyi takdim etmek, eğitim imkanlarından bahsetmek olduğunu ifade etti. Demiri, fuarda bulunmaktan memnun olduklarını, ilginin çok fazla olduğunu, öğrencilerin Türkiye'de okumak istediklerini söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin Makedonya için 65 kontenjan ayırdığını söyleyen Sani Demiri, Üniversitelerinde okuyacak öğrencilerin Türk öğrencilerin ödediği katkıdan farklı olmadığını açıkladı. Türk vatandaşı olan öğrencilerin gördüğü imkanlardan Makedonya'dan giden öğrencilerin de faydalanabileceğini duyurdu. Demiri, Üniversitede Uluslararası Öğrenci Ofisi kurduklarını ve misafir öğrencilerle daha iyi iletişim kurmayı amaçladıklarını ve bu ofisin temsilcisi olarak burada bulunduklarını söyledi.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yardımcısı Fuat Korkmaz, Enstitünün bünyesinde yapılan kültür sanat çalışmalarını ve Türkçe eğitim alanında yaptıkları çalışmaları gelen katılımcılara, ziyaretçilere anlatma ve aktarma fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üsküp?te Eğitim ve Kariyer Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement