V1 Challenge Yepyeni Yarış Formatı İle İzmir'de İzmir Park'ta Start Alıyor - Son Dakika
Güncel

V1 Challenge Yepyeni Yarış Formatı İle İzmir'de İzmir Park'ta Start Alıyor

V1 Challenge Yepyeni Yarış Formatı İle İzmir\'de İzmir Park\'ta Start Alıyor

V1 Challenge 2013 sezonuna 30 Ağustos Cuma günü İzmir Park - İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde yapılacak ve bir ilke sahne olacak sezonun 3. yarışı ile devam ediyor.

31.08.2013 11:34

V1 Challenge yarışlarında Türkiye'de bir ilk daha… Bu yarış ilk kez uygulanacak yeni yarış formatı sayesinde sezonun en heyecanlı yarışı motorspor severlerle buluşacak.

Toplu Start Heyecanı İçin Piste İniyoruz

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebi ile resmi tatil olan Cuma günü İzmir Park - İzmir Ülkü Yarış Pisti'ne gelecek İzmir'li motorspor severleri bayram coşkusu ve VOLKICAR'ların toplu start heyecanı karşılayacak. 18 pilot, VOLKICAR yarış otomobili ile sezonun üçüncü yarışının startını saat 16:00'da alacak. 10 tur üzerinden koşulacak yarışta pilotlar starttan sonra istedikleri turda kısa piste girerek 1 tur atacak ve hemen ardından büyük piste dönecekler. Taktik uygulamalarının ön plana çıkacağı bu yarış formatı Türkiye pistlerinde daha önce görülmemiş bir uygulama olacak. İkinci yarış ise sıralamalarda ilk 12 pozisyonda yer alan pilotun tersten start alması ile başlayacak. Böylelikle İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde heyecan ve adrenalin bir an olsun durmayacak.

İlk iki yarış sonunda 40 puan ile MSA pilotu İzmir'li Can Tolon V1 Challenge klasmanında ilk sırada yer alırken, ISS pilotu Burak Çukurova 32 puan ile ikinci, MANN-FILTER pilotu Koray Muratoğlu 22 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Kadın pilotlar klasmanında Tefal pilotu Oya Eren birinci, Didem Kargın ise ikinci sırada sezona devam ediyor.

V1 Challenge'da Yenilikler Bitmiyor

Kurallarından yarışma sistemine kadar tamamı Volkan Işık'ın tasarımı olan V1 Challenge serisi halka en yakın şampiyona olarak büyük ilgi görmeye devam ediyor. Sürekli olarak yenilenen yarış formatı, ünlü isimlerin katılımı, benzersiz Volkan IŞIK showları ve Türkiye'nin önde gelen markalarının katılımı ile tam bir motorsporları festivali olan V1 Challenge, İzmir'li motorspor severlere İzmir Park – İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde unutulmayacak bir hafta sonu yaşatacak.

2013 V1 Challenge'a, Castrol, CMS, ISS, Lassa, Power FM, RedBull ve Vakkorama co-sponsor olarak destek veriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel V1 Challenge Yepyeni Yarış Formatı İle İzmir'de İzmir Park'ta Start Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement