Vali Arslan Seraları İnceledi, Köylülerle Sohbet Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Arslan Seraları İnceledi, Köylülerle Sohbet Etti

Vali Arslan Seraları İnceledi, Köylülerle Sohbet Etti

Batman Valisi Yılmaz Arslan, merkez ilçeye bağlı Yeniköy köyünde sera alanlarında incelemelerde bulundu.

19.06.2013 17:17

Valiyi köy girişinde; İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, Balpınar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, Ziraat Odası Başkanı Niyazi Aydiş, Köy Muhtarı Serdin Oğuz ve köy halkı karşıladı.

Vali, Tarım İl Müdürlüğü öncülüğünde İl Özel İdaresi tarafından %50 hibe desteği ile kurulup fide desteği sağlanan Yeniköy Köyü'ndeki seralarda incelemelerde bulunarak ilimizde sera yetiştiriciliği ile ilgi yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali, ilimizde seracılığın geliştirilmesi için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, modern anlamda sebze yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla seracılık çalışmalarına başlattıklarını ifade etti. Müdürlük yetkilileri, bu yıl Balpınar, Yeniköy ve İkiztepe köylerinde 20 adet seranın yapılması için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Köyde köy sakinleri ile bir araya gelerek bir süre sohbet eden Vali, köy çocuklarıyla yakından ilgilenerek onlara tişört ve şapka hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Arslan Seraları İnceledi, Köylülerle Sohbet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement