Vali Demir, Er-Bakır'a Başarı Plaketi Verdi - Son Dakika
Güncel

Vali Demir, Er-Bakır'a Başarı Plaketi Verdi

Vali Demir, Er-Bakır\'a Başarı Plaketi Verdi

Denizli Valisi Demir, Anadolu'nun en büyük şirketi seçilen Er-Bakır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu'na başarı plaketi verdi.

12.10.2013 15:49  Güncelleme: 08:47

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ekonomist Dergisi'nin Ekonomi Bankası işbirliği ile 'Anadolu'nun en büyük 500 şirketi araştırmasında' Anadolu'nun en büyük şirketi seçilen Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamülleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu'na başarı plaketi verdi.

Ziyarete, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de katıldı. Ziyarette Er-Bakır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Abalıoğlu, Müjdat Keçeci, Oğuz Abalıoğlu ve Cafer Sadık Abalıoğlu'da hazır bulundular.

SNR 0883_400x267Fabrika hakkında yapılan genel bilgilendirme sunumunun ardından konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamülleri A.Ş.'nin Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) fabrika kurma kararı aldığı açıklandı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu konuşmasında şu görüşlere yer verdi; "ABD ile AB arasında serbest ticaret anlaşması yapma çalışmaları devam ediyor. Bu anlaşma Türkiye gibi ülkelerin ihracatçıları açısından olumsuz bir durum oluşturacak. Yılda 100 milyon dolar ihracat yaptığımız ABD'ye firmamız 2014 yılı içinde fabrika kuracak. ABD pazarını kaybetmemek için üretimimizi bu ülkede gerçekleştireceğiz." Yetkililerin ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşmasına karşı acilen tedbir alması gerektiğini vurgulayan Ali Abalıoğlu, "Her ihracat yapan firma ABD'ye fabrika kuramaz. Bu ulusal bir sorun. Türkiye ya AB ile ya da ABD ile serbest ticaret anlaşması yapmalıdır. Bu kolay olmayacak ama devletimiz son derece kararlı bir şekilde mücadele etmelidir" diye konuştu.

Türkiye Ekonomi Bankasının araştırması sonucu Anadolu'nun en büyük 500 firması içinde Er-Bakır'ın birinci sırada yer aldığını söyleyen Vali Abdülkadir Demir ise, "Türkiye Ekonomi Bankasının son on yıldır yaptığı bir araştırma var. 3 büyük şehrin dışında Anadolu firmalarını bu kuruluş analiz ediyor ve Anadolu'nun ilk 500 firmasını bularak tespit ediyorlar. Bu yıl Er-Bakır Türkiye birincisi oldu. Bu vesileyle bu başarıyı tebrik etmek için hem de kamuoyunda farkındalık oluşturmak için bir ziyarette bulunduk. Er-Bakır önceden de gerilerde olan bir firmamız değildi. Hep güçlü bir firmaydı. Ama birinci olmak çok daha anlam ifade ediyor. Burada aslında Anadolu firmalarının en büyük çıkmazı az öncede arkadaşlarımız ifade etti çok kısa süreli kuruluşlar oluyorlar. Genel de aile şirketleri oluyor ama aile şirketleri olduğu için kurumsallaşamıyor. Ailelerin gölgesinde kalıyor ve büyüyemiyor. Büyüyemediği için de belli bir noktadan sonra geriye doğru gidiyor. Bu anlamda Er-Bakır'ın bu başarısı bence Türkiye'ye örnek. Verimlilik ve kurumsallaşma konusunda attığı adımların karşılığını alarak birinciliğin ötesinde, bu başarının tesadüf olmadığını en azından şimdiye kadar yapılan çalışmalar gösteriyor" dedi.

Bu tür iyi örneklere Denizli'nin çok ihtiyacı olduğunu kaydeden Vali Demir, "Zaten bu başarılar diğer firmaları da yönlendiriyor. Başarının nasıl geleceğini gösteriyor. Bu anlamda gurur duyuyoruz. Rektörümüzün de söylediği gibi aynı zamanda burası bir okul bu şekilde üst kalitede bir firmanın diğer firmalara öğreteceği çok şey var. Bizim Er-Bakırdan şehir olarak öğreneceğimiz çok şey var. Bunlar bizim için bir gurur meselesi bu anlamda bir kez daha tebrik ediyoruz. Bu başarının devam edeceğini biliyoruz" diye konuştu.

Şirketin ABD'de yatırım yapmasının önemine değinen Vali Demir, "Bu gün bir müjde daha aldık. Şirketlerin Amerika'daki yatırıma karar vermesini bugün ilk defa duyuyoruz. Bu vesileyle bizde buna burada şahitlik ettik, tebrik ediyoruz. Oransal olarak bir düşüş olsa da 2013 tekstilde de çok başarılı bir yıl. Ama özellikle bakırdaki başarı şunu gösteriyor; artık ileri teknoloji her zaman kazanacak. Bizim tekstilde hep yıllardır konuştuğumuz ileri teknoloji anlamında AR-GE konusunda daha çok çalışmalar yaparak; daha aktif, daha ileri adım atmamız gerektiğini bu vesileyle görmüş oluyoruz. Tabi listede daha başka pek çok firmamız var. Çok güçlü firmalarımız var. Hem hizmet anlamında hem inşaat sektörü anlamında pek çok firmamız var. Onları da tebrik ediyoruz. Bu vesileyle tekrar Er-Bakır'ın başarısını şehrimizin bir başarısı olduğunu bütün kesimlerin bu şekilde düşündüğünü bilerek tekrar başarılarınızın devamını diliyoruz" dedi.

Vali Abdülkadir Demir, daha sonra fabrikanın üretim sahasında incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Demir, Er-Bakır Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanlarına teşekkür ederek fabrikadan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Demir, Er-Bakır'a Başarı Plaketi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement