Fidan: Van'a Hizmet Edene Oy Verilmeli - Son Dakika
Güncel

Fidan: Van'a Hizmet Edene Oy Verilmeli

Fidan: Van\'a Hizmet Edene Oy Verilmeli

Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan, birçok ismin partilerine müracaat ederek belediye başkan aday adayı olduğunu söyledi.

02.11.2013 08:42  Güncelleme: 10:10

Yerel seçimlere az bir süre kala siyasetin nabzı da hızlı atmaya başladı. Gazetemizin sorularını yanıtlayan Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan, aday adaylığı başvurusunun son gününde yeni isimlerin partilerine müracaat ettiğini söyledi. 10 kişiden fazla ismin partilerine başvuruda bulunduğunu anlatan Fidan, akşama kadar bu sayının 15 olacağını düşünüyoruz. Yine meclis üyesi başvurularında da bu sayı şimdilik 25'tir. Meclis üyesi adayı olmak için süre 1 Aralık'a kadar uzatıldı. Yaklaşık bir ay daha başvurular devam edecek. Bu sayının da artacağına inanıyoruz. Partimize olan ilgi, siyasetin de bir nevi rengini gösteriyor. Bu hükümet her alanda ülkeye ve Van'a yatırımlar yaptı. İnsanlar da bunu görüyor" diye konuştu.

ÖNEMLİ İSİMLER ADAY ADAYI OLDU

Edremit Belediyesi için aday adayı başvuruları son güne kadar sürdü. Son gün öğle saatlerine kadar gazetemize verilen isimler şöyle:

Vahdettin Çakar, Recep Yendim, İsmail Gökdemir, Halis Bayramoğlu, İbrahim Koç, Hekim Karabıyık, İlhan Kaya, Yılmaz Kılıç, Arif Öndil ve Meral Özdağlar Edremit Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundular. (İsimler sıralamaya göre yazıldı)

Arif Öndil'in kalabalık bir kitle halinde aday adaylığı yaptığı esnada açıklamalarda bulunan Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan, Türkiye'nin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi büyük bir liderin olduğunu vurguladı. Fidan, "Bugün ülkemizin başında çok önemli bir isim vardır. 2001 yılında Ak Parti'yi kuran ve 2002 yılından 2013 yılına kadar birçok seçimi kazanan bu Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir liderdir. Depremde hepimizin müşahede ettiği üzere 5 katrilyonluk bir yatırım gerçekleşti. Van'ın ayrı ayrı bölgelerine 8-9 ay gibi kısa bir sürede TOKİ konutları yapıldı. Yine köylere EYY sistemi ile müstakil evler yapıldı. Hükümet nasıl ki zorlu bir süreçte Van'a yatırımlar yaptıysa, büyük hizmetler götürdüyse, seçmenlerin de oyunu kullanırken çok iyi düşünmesini istiyoruz. Bugün aday adaylığı başvurularının son günüydü ve başvurular sürüyor. Arif Öndil de bize kalabalık bir kitle ile başvurusunu yaptı ve ben tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Allah hepsinin de yardımcısı olsun. Sonuçta bir kişi belediye başkanı olacak. Ne olursa olsun bizlerin birlik olması gerekiyor. Biz bireyler üzerinde durmamalı, partiye çalışmalıyız. Edremit Van'ın ve belki de bölgenin en önemli ilçelerinden biridir. Allah'ın izniyle Edremit İlçesi'ni kazanacağız" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN VAN'I VE MARDİN'İ ÇOK ÖNEMSİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın Van'ı ve Mardin'i çok önemsediğini vurgulayan Ak Parti İlçe Başkanı Handan Fidan, "İnanın birçok kişi de yakinen biliyor ki Başbakanımız Van'ı ve Mardin'i çok önemsiyor. Özellikle deprem olduğunda bu şehre büyük ödenekler ayrıldı. Bakın Edremit İlçemizin şu anki kaymakamı Siirt Pervari'den geldi, kendisi görev yaptığı yerde deprem sürecinde ödeneklerinin kesildiğini ve Van'a aktarıldığını söylüyor. Bunun da Başbakan'ın talimatıyla olduğunu ifade ediyor. Bakın deprem sonrası inanın her alanda Van'a yatırımlar oldu. Bu kadar yapılan hizmete ve emeğe karşı, bizim birlik olmamız ve Van başta olmak üzere ilçeleri almamız lazım. Çok önemli bir seçimden geçiyoruz, seçmenlerin çok dikkat etmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Gezi olaylarının ülke üzerinde oynanan büyük bir oyun olduğunu hatırlatan Fidan, "Bakın Mayıs ayında ülkemizin üzerinde büyük oyunlar oynandı ve bunlardan biri de Gezi olaylarıydı. Bu ülkeyi Suriye ve Mısır gibi ülkelere benzetmek istediler. Allah'ın izniyle başaramadılar. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil. 1950'li yılların, 1960'lı yılların Türkiyesi değil. Başbakan göreve ilk geldiği günlerde söylemişti: Artık yeni bir Türkiye olacak. Allah'a şükür dediğini de yaptı. Hangi konuda ne gibi değişiklikler olduğunu herkes görüyor ve biliyor. Bizler de sizlerden destek bekliyoruz ve seçimlerde Ak Parti'nin kazanması için çalışmanızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Fidan: Van'a Hizmet Edene Oy Verilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement