Van Başkaleyenidencezaevinden Çıkan Başkanlarını Miting Havasında Karşıladılar - Son Dakika
Güncel

Van Başkaleyenidencezaevinden Çıkan Başkanlarını Miting Havasında Karşıladılar

Van Başkaleyenidencezaevinden Çıkan Başkanlarını Miting Havasında Karşıladılar

Ankara'da katıldığı bir toplantıda yaptığı Kürtçe konuşma nedeniyle tutuklanarak cezaevine konulan ve 7 aylık cezasını tamamlayan Van'ın Başkale İlçesi'nin BDP'li Belediye Başkanı İhsan Güler tahliye edildi.

17.01.2012 20:32

Ankara'da katıldığı bir toplantıda yaptığı Kürtçe konuşma nedeniyle tutuklanarak cezaevine konulan ve 7 aylık cezasını tamamlayan Van'ın Başkale İlçesi'nin BDP'li Belediye Başkanı İhsan Güler tahliye edildi. Tahliye edilip ilçeye dönen Başkan Güler miting havasında karşılandı.

Van'ın Başkale İlçesi'nin BDP'li Belediye Başkanı İhsan Güler 7 ay önce katıldığı bir toplantıda yaptığı Kürtçe konuşma nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugün tahliye edilen Başkan Güler için BDP'liler karşılama töreni yaptı. İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bir tesiste toplanan yaklaşık 2 bin kişi Başkan Güler'i tezahüratlarla karşıladı. Başkan Güler kendisini karşılayanları selamladıktan sonra uzun bir araç konvoyu eşliğinde ilçeye geldi.

Yüzlerce araçlık konvoyla ilçe merkezine giriş yapan Güler buradan 2 bin kişilik kalabalıkla BDP İlçe Başkanlığı Binasına yürüdü. İl Başkanlığı binası balkonun da kalabalığa Kürtçe seslenen Başkan Güler, Başkale halkına minnettarım. Çok onurlu bir halk bir alıyorlarsa bedeline on veriyorlar. Beni karşılayan halkımız AKP? ye bu kalabalıkla en büyük cevabı vermiştir. Partime dokunma, irademe dokunma mesajı veriyor. Başkale halkına çok teşekkür ediyorumö dedi. Başkan Güler daha sonra belediye binasına gelerek ederek şu anda belediye başkanlığını yürüten Hecer Sarihan ve personeli ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Başkaleyenidencezaevinden Çıkan Başkanlarını Miting Havasında Karşıladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement