Velilerden Kaymakamlık Önünde İlkokul Eylemi - Son Dakika
Güncel

Velilerden Kaymakamlık Önünde İlkokul Eylemi

Velilerden Kaymakamlık Önünde İlkokul Eylemi

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 480 konutlu TOKİ sakinleri, kaymakamlık binası önünde toplanıp, 3 yıldır faaliyete geçirilemeyen ilkokul binası için eylem yaptılar.

20.09.2013 15:44

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 480 konutlu TOKİ sakinleri, kaymakamlık binası önünde toplanıp, 3 yıldır faaliyete geçirilemeyen ilkokul binası için eylem yaptılar. Yaklaşık 50 kişilik veli grubu, uzak bölgelere giden çocuklarının servis ve yemek ücretlerini karşılayamamaktan yakındılar.

Velilerden 38 yaşındaki Fatma Karaman, 3 çocuğu bulunduğunu ve 3 yıldır servis ücreti ödediğini belirterek, Artık servis parasını ödeyemez hale geldim. Yetkililer bize geçen yıl açılacağını söylemişlerdi. Ancak üzerinden bir yıl geçti. okulumuz halen faaliyete geçmedi. Bulunduğumuz TOKİ binalarında doğru düzgün ışıklandırma yok. Camisi, okulu, çay bahçesi yok. Bildiğiniz köyden farkı da yok. Devlet bizi götürdü, fakir diye oraya oturttu. Ancak biz çok mağdur durumdayız. Camisiz mahalle olur mu İnsanlar çatırda namaz kılıyordedi.

Üç çocuğu bulunduğunu belirten 34 yaşındaki Zeliha Dündar ise çocuklarının servislerle farklı okullara gittiğini belirterek, öğlen yemeğini de yiyememediklerini belirtti. Dündar, Üç çocuğumun servis parasını ödeyecek gücüm kalmadı. Servisi kaçırdığı zaman çocuğum o gün okula gidemiyor. TOKİ sakinleri olarak 3 yıldır okulumuz açılmasını bekliyoruz. 480 konutlu bir yerde okul olmaz mı O halde servis ücretlerimiz yetkililer ödesin diye konuştu.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise, 480 konutlu TOKİ inşaatında Yozgat İl Özel İdaresi tarafından 14 derslik ilköğretim okulu inşaatının geçen yıl başladığını belirterek, Bu yıl okulun açılması planlanmakta. Tabi bunun aşamalarında Bayındırlığın geçici kabul süreci devam etmekte. Okul bu yüzden bu yıl eğitim öğretime yetiştirilememişti. Ancak sanıyorum en kısa zamanda geçici kabul yapılarak kurban bayramı öncesi eğitim- öğretime açmayı planlıyoruz. Velilerle de görüştük, servis konusunda kendilerine yardımcı olacağımızı belirttik dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Velilerden Kaymakamlık Önünde İlkokul Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement