Veri Koruma ve Yedeklemede Yeni Bir Dönem - Son Dakika
Güncel

Veri Koruma ve Yedeklemede Yeni Bir Dönem

Veri Koruma ve Yedeklemede Yeni Bir Dönem

Yeni Data Domain Sistemleri 4 Kat Daha Fazla Performans, 10 kat Daha Fazla Ölçeklenebilirlik Sunuyor; Data Protection Suite Sanallaştırma Entegrasyonu Özelliği ile Zenginleşiyor.

29.07.2013 14:31

EMC'nin Yeni Data Domain Sistemleri Her Ölçekteki İşletmeye Çözüm Sağlıyor.

EMC, her ölçekte işletmelerin veri korumayla ilgili günümüzde karşılaşabilecekleri zorlukları ortadan kaldırabilecek ve kurumların, Koruma Depolama Mimarilerini sistemlerine konuşlandırmalarına olanak sağlayan yeni donanım ve yazılım ürünlerinden oluşan kapsamlı çözüm serileri ile sektörde yeni bir dönem başlatıyor. Yeni ürünler şirketin pazar lideri Data Domain, Avamar, NetWorker ürün serilerinin kapsamlarını da genişletiyor.

Yedekleme yöneticileri; uygulama sahipleri, sanal cihaz yöneticileri ve veri depolama ve sunucu yöneticilerinden oluşan farklı bir dizi paydaşın ihtiyaçlarını karşılamak için her geçen gün artan bir baskıyla karşı karşıya kalıyor. Bu paydaşların birçoğu; yönettikleri ortamların korunmasına yönelik olarak daha fazla kontrol ve görünürlük elde etmek istiyor ve bunun için de kendi çözümlerini uyguluyor. Bunun sonucunda da; parçalara ayrılmış bir dizi veri koruma süreci ve altyapı ambarlarından oluşan ve genellikle sahibinin kim olduğu net olmayan bir "rastlantısal mimari" ortaya çıkıyor.

EMC Türkiye Genel Müdürü Önder Sönmez; EMC'nin yeni çözümleriyle ilgili olarak şunları söyledi; "Etkin veri koruma için en iyi strateji bir Koruma Depolama Mimarisinin sisteme konuşlandırılmasıdır. Bu mimari, hakkında çok sık konuştuğumuz 'rastlantısal mimariler'in yaygınlaşmasını da önler. Rastlantısal Mimariler, kullanıcıların veri korumayla ilgili zorluklarla ortaya çıktıkları anda baş etmeye çalışmalarının doğal bir sonucudur. Söz konusu kullanıcılar yüksek maliyetli veri ambarı ya da standart özellikleri olan ürün ve çözümler kullanır ve bu ürün ve çözümlerin yönetilmesi, optimize edilmesi de zordur. Bugün sunduğumuz ürünler veri koruma stratejilerini ve altyapılarını birleştirmeleri için işletmelerin önünü açıyor ve onların proaktif bir biçimde BT dönüşüm girişimlerinden kaynaklanabilecek veri korumayla ilgili zorluklara karşı hazırlanmasını mümkün kılıyor."

Rastlantısal Mimari Ortamları Kaotik

EMC, veri yedekleme ekiplerinin, rastlantısal mimarilerin yarattığı kaos ortamından işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayan çok daha etkin ve verimli bir Koruma Depolama Mimarisine geçmelerine olanak sağlayan bir dizi yeni çözüm sunuyor. EMC'nin Koruma Depolama Mimarisi'nin kilit özellikleri:

· Koruma Depolama: Mimarilerin dayanak noktası; maliyet ve kapasitesi optimum düzeyde olan, felaket kurtarma, veri yedekleme ve arşivleme işlevleri sunabilen, yüksek veri dayanıklılığına sahip veri depolama özellikleridir.

· Veri Kaynağı Entegrasyonu: Hem optimize edilmiş veri akışlarını hem de hipervizör, uygulama ve veri depolama gibi veri kaynaklarının kullanıcı arayüzlerini kullanır. Bu şekilde de işletmelerin istediği performansı ve görünürlüğü sağlar.

· Veri Yönetimi Hizmetleri: Veri kopyalarının tümünü içeren bir katalog ve ayrıca mevzuatlara uyumluluk için raporlama ve analiz hizmetleri.

EMC'nin yeni çözümleri neler sağlayacak?

· Yeni Data Domain Sistemleri ile 4 Kat Daha Fazla Performans, 10 kat Daha Fazla Ölçeklenebilirlik

· Sanallaştırma Entegrasyonu Özelliği

· Yeni EMC Data Domain® sistemleri ile en yakın rakibinden 27 kat daha fazla ölçeklenebilirlik

· Sanal ortamlar için yeni optimizasyonlar ve kurumsal uygulamaların korunmasında daha fazla görünürlük ve kontrol

Teknolojik Özellikler:

· Yeni Orta Kademe Data Domain Sistemleri: Yeni Data Domain DD2500, DD4200, DD4500 ve DD7200 sistemleri tüm yedeklenen ve arşivlenen verileri yönetimi kolay tek bir koruma depolama platformu üzerinde uygun maliyetle birleştirmek için gereken performans ve ölçeklenirliği sunuyor. Bu yeni sistemler yerini aldıkları şu an mevcut olan Data Domain sistemlerinden 4 kat daha hızlı ve 10 kat daha fazla ölçeklenebilme özellikli. Ayrıca, bu yeni sistemler maksimum 540 adet veri akışını destekleyebiliyor. Bu da yedeklenmiş ve arşivlenmiş verilerin tam olarak birleşmesini 3 kat hızlandırıyor. Yedekleme ve arşiv verileri depolama sistemlerinin toplam sahip olma maliyetini düşürmek için tasarlanan yeni sistemler gigabayt başına %38 daha düşük maliyet sağlıyor. Bu da telco, finans ve benzeri büyük yapıların yanı sıra KOBİ ölçeği dahil çeşitli yelpazede işletmelerin EMC çözümlerine ulaşmaları anlamına geliyor.

· Gelişmiş Yedekleme ve Arşivleme Uygulaması Desteği: Uygulama sahiplerinin yetkilendirilmesi Koruma Depolama mimarisinin sunulmasında kritik önem taşıyor. Data Domain sistemleri artık NFS aracılığıyla SAP HANA Studio'dan doğrudan yedeklemeyi destekleyerek SAP HANA veri tabanı yöneticilerinin etkin koruma depolamadan faydalanmasını sağlıyor ve aynı zamanda da yedekleme süreçlerini kontrol altında tutmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra, Oracle RMAN için DD BoostTM artık Oracle Exadata ve Oracle sisteminde çalışan SAP'yi destekleyerek veri tabanı yöneticisinin kontrolünü hızlandırıyor, yedekleme ve felaket kurtarmayı daha etkin hale getiriyor. Data Domain sistemleri daha fazla sayıda arşivleme ortamını desteklemek için OpenText, IBM ve Dell'in arşivleme uygulamalarıyla sorunsuz şekilde entegre olabiliyor. Bu yeni entegrasyon özellikleri ile Data Domain sistemleri, dosya, eposta, SharePoint, içerik yönetimi ve veri tabanı arşivleme için 20'den fazla ürünle konuşlandırılabiliyor.

· Data Protection Suite'deki Yenilikler: EMC Avamar® 7 artık dosya sistemi ve NAS/NDMP yedeklemelerinin eklenmesi ile Data Domain sistemlerine yönlendirilen tüm önemli veri merkezi iş yüklerini destekliyor. Bu yeni özelliği ile tüm önemli veri merkezi iş yükleri artık birleşik çözüm ile korunabiliyor. Avamar yeni VM Instant Access (Sanal Cihaza Anında Erişim) ile sanal ortamlardaki liderliğini pekiştiriyor. VM Instant Access bir sanal cihazın bir Data Domain sisteminde önyükleme yapmasını ve 2 dakikadan kısa bir sürede de çalışmaya başlamasını sağlıyor. Ayrıca yeni VMWare vSphere web istemcisi, VMware yöneticilerinin Avamar yedekleme ve kurtarma sistemlerini doğrudan bilinen bir arayüz üzerinden yönetmelerini mümkün kılıyor.

EMC NetWorker® 8.1, yeni entegre anlık durum görüntüsü yönetim özelliği sunuyor. Bu özellik yeni bir sihirbaz-tabanlı kullanıcı arayüzü, otomatik kurtarma ve anlık görüntülerin depolama belleğine otomatik atanması işlevlerini içeriyor. Fiber Kanal üzerinden Data Domain Boost (önyükleme) desteği ile Data Domain sistemleri ile entegrasyonlar da artık daha sıkı. Bu sıkı entegrasyon VTL tabanlı konfigürasyonlara oranla %50 daha hızlı yedekleme ve 2.5 kat daha hızlı geri yüklemeyi mümkün kılıyor. Son olarak da NetWorker, Avamar teknoloji hizmetlerinden faydalanarak VMware desteğini tamamen yeniliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Veri Koruma ve Yedeklemede Yeni Bir Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement