Yabancı Öğrenciler, Bağlamacı Oldu - Son Dakika
Güncel

Yabancı Öğrenciler, Bağlamacı Oldu

Yabancı Öğrenciler, Bağlamacı Oldu

Adana'ya öğrenci değişim programı ile gelen İtalyan Lorenzo Risi ile Kanadalı Crystal Ho, iki aylık kursla bağlama çalmayı öğrendi.

20.04.2014 11:11

Adana'ya öğrenci değişim programı ile gelen İtalyan Lorenzo Risi ile Kanadalı Crystal Ho, iki aylık kursla bağlama çalmayı öğrendi. Farklı öğrenci değişim programları ile Türkiye'yi seçen öğrencilerden İtalya'nın Napoli kentinde yaşayan 17 yaşındaki Lorenzo Risi ve Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan 18 yaşındaki Crystal Ho, Adana'da yaşayan Türk ailelerin yanına yerleşti. Liseye giden yabancı öğrenciler, 1 yıllığına geldikleri kentte birlikte bağlama kursuna da başladı.

Bağlama öğretmeni Şükrü Şahin'den ders alan öğrenciler, 2 ay içinde türkü çalabilecek hale geldi. Kendilerini anlatabilecek kadar Türkçe de öğrenen öğrencilerden Lorenzo Risi, bağlama çalmayı çok sevdiğini söyledi.

İtalyan Lorenzo Risi, "Kendi ülkemde bir müzik aleti çalmak istiyordum. Buradaki bağlama çok hoşuma gitti. Çalabilmek için ders almaya başladım. Şimdi birçok türkü çalabiliyorum" dedi.

Kanadalı Crystal Ho ise bağlama çalmayı öğrendikten sonra türkü de söylemek için çaba sarf edeceğini belirtti.

Bağlama öğretmeni Şükrü Şahin ise yabancı öğrencilerin Adana'ya kısa sürede adapte olduğunu ve kısa sürede bağlama çalmayı öğrendiklerini söyledi. Şahin, "Ben öğrencilerimden böyle bir performans beklemiyordum. Ancak kısa sürede adapte oldular. Her geçen gün, hem dillerini hem de bağlama çalmayı geliştiriyorlar. Onları buradan bağlama ustası olarak göndereceğim" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yabancı Öğrenciler, Bağlamacı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement