Yalova'da 5 Kadın Tekstil İşçisinin Öldüğü Trafik Kazası - Son Dakika
Güncel

Yalova'da 5 Kadın Tekstil İşçisinin Öldüğü Trafik Kazası

Yalova\'da 5 Kadın Tekstil İşçisinin Öldüğü Trafik Kazası

Kazada yaşamını yitiren işçilerin ailelerinin açtıkları manevi tazminat davalarının duruşmalarına devam edildi

21.10.2013 15:53

Yalova'da, 5 kadın tekstil işçisinin ölümüyle sonuçlanan servis kazasında hayatını kaybeden Ebru Yavuzdeğer ve Necmiye Deniz'in ailelerinin açtığı manevi tazminat davalarının ikinci duruşması yapıldı.

Ebru Yavuzdeğer'in Romanyalı annesi Lamiita Balan ve babası Ioan Balan ile Necmiye Deniz'in babası İbrahim Metin'in açtığı manevi tazminat davalarının celseleri, konularının aynı olması nedeniyle Yalova İşçi Mahkemesi'nde birlikte gerçekleştirildi. Duruşmada, Karayolları Genel Müdürlüğü taşeron şirketi Açık İnşaat, davalı kaza yapan aracın sahibi Münevver Boyun ve aracı kullanan Nazif Türk ile davacı ailelerin avukatları hazır bulundu.

Kaza sırasında araçta bulunan işçilerden Züleyha Koç, Ebru Dere ve Fatih Gündüz, duruşmada tanık olarak dinlendi. Züleyha Koç, kaza günü işten çıkınca servise bindiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Araç yolunda gidiyordu. Birden direksiyonu şoför kırınca araba devrildi. Yolda refüj vardı bu nedenle şoför direksiyonu kırdı. Daha önce refüj yoktu olaydan sonra betonun halen ıslak olduğunu gördük. Aracın hızı konusunda bilgim yok. Hava karanlıktı, yağmur yoktu. Trafik levhası ya da refüjün olduğuna ilişkin levha yoktu. Arabanın sağ tarafında ve en önde oturuyordum. Araç sağ tarafına yattı ben arkadaşımla konuştuğum için refüj olduğunu görmedim. Şoför refüjü fark etse kazayı önleyebilir mi bilemiyorum."

Mahkeme, tanıklarının ifadelerinin alınmasının ardından duruşmayı erteledi.

Bu arada, Yalova İş Mahkemesi'nde kazada ölen Kader Boztepe ile annesi Nermin Irmak'ın ailesinin açtığı manevi tazminat davalarının da görüşülmeye devam ettiği öğrenildi.

Olay

Yalova'da, 8 Nisan 2010 gecesi bir tekstil fabrikasının işçilerini taşıyan Nazif Türk yönetimindeki 77 DF 480 plakalı servis midibüsü, Çiftlikköy Siteler mevkisinde yol kenarındaki bariyerlere çarptıktan sonra devrilmiş, yolda herhangi bir işaret ve uyarıcı levhanın bulunmadığı iddia edilmişti. Kazada, Ebru Yavuzdeğer, Nevin İşcan, Necmiye Deniz, Kader Boztepe ve Nermin Irmak ölmüş, 17 işçi yaralanmıştı. Kaza sonrası Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, şoför Nazif Türk, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde Karayolları 1'inci Bölge Müdürlüğü aleyhine açılan davada ise 3 karayolları çalışanı beraat ederken, bir kişi 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmış, hakim ceza verilen kişi hakkındaki hükmün açıklanmasının ileri bir tarihe bırakılmasını kararlaştırmıştı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da 5 Kadın Tekstil İşçisinin Öldüğü Trafik Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement