Yapı Kredi Yayıncılık Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi Yayıncılık Gaziantep'te

Yapı Kredi Yayıncılık Gaziantep\'te

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Gaziantep kitabevi açarken, Güneş Karabuda'nın 'Al Gözüm Seyreyle' Yaşar Kemal fotoğrafları ve Hoca Ali Rıza Sergisi'ni sanatseverlerle buluşturdu.

10.01.2012 19:30

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Gaziantep kitabevi açarken, Güneş Karabuda'nın 'Al Gözüm Seyreyle' Yaşar Kemal fotoğrafları ve Hoca Ali Rıza Sergisi'ni sanatseverlerle buluşturdu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Gaziantep'teki Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Kitabevi'nin açılışına Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, CHP Gaziantep Eski Milletvekili Yaşar Ağyüz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gazeteci-Yazar Doğan Hızlan, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen katıldı. Açılış sonrası Gazeteci-Yazar Doğan Hızlan, okurları için kitaplarını imzaladı.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, kitabevinin yanı sıra şehrin farklı yerlerinde iki sergi birden açtı. İlk olarak 1956-2010 tarihleri arasında Güneş Karabuda'nın çektiği Yaşar Kemal Fotoğrafları'ndan oluşan 'Al Gözüm Seyreyle' sergisi Eyüpoğlu Mahallesi'ndeki Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'nde açıldı. 1956 yılından başlayarak 2010 yılına kadar çekilen Yaşar Kemal fotoğraflarından oluşan sergide Belgeselci, Gazeteci ve Yazar Güneş Karabuda'nın objektifinden 50 yıllık dostluğun izleri yansıtıldı. Sanatseverler, Yaşar Kemal'in İstanbul, Paris, Adana gibi farklı şehirlerde, kimi zaman tek, kimi zaman Abidin Dino, Sabahattin Eyüboğlu, Cengiz Aytmatov gibi sanatçılarla çekilmiş fotoğraflarını görme imkanı buldu. Sergide fotoğraflara Yaşar Kemal'in metinleri de eşlik etti.

Yapı Kredi Resim Koleksiyonu'ndan Hoca Ali Rıza Resim Sergisi ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu Fuayesi'nde açıldı. Yapı Kredi Resim Koleksiyonu'nda bulunan ve ilk defa Gaziantep'te sergilenen Hoca Ali Rıza resimlerinden oluşan sergide genellikle İstanbul ile ilgili resimleri bulunan ünlü Türk ressamı Hoca Ali Rıza'nın 100 desen ve suluboya resimleri Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yapı Kredi Yayıncılık Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement