Yaralı Bulunan Karaca Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Yaralı Bulunan Karaca Doğaya Bırakıldı

Yaralı Bulunan Karaca Doğaya Bırakıldı

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde bir vatandaşın bulduğu yaralı Karaca, tedavisinin yapılmasının ardından tekrar doğaya bırakıldı.

21.05.2013 13:29

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde bir vatandaşın bulduğu yaralı Karaca, tedavisinin yapılmasının ardından tekrar doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz, geçen hafta tarihinde bir vatandaş tarafından Hasanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı'na telefonla ilçenin Meydan Tepe mevkisinde bir yaralı karaca bulunduğu bilgisi vermesi üzerine hareket geçtiklerini söyledi.

Av koruma personeli tarafından en kısa sürede olay yerine gidilerek yaralı karacanın teslim alınıp Hasanbeyli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne getirildiğini belirten Yılmaz, "Burada görevli veteriner hekim tarafından klinik muayenesi yapılan karacanın, karın bölgesinde bulunan sıyrıkların tedavisi yapıldı. Yapılan muayene neticesinde yaralarının karacanın yaşamasına engel teşkil etmediği ve doğaya salınmasının uygun olduğuna ilişkin rapora istinaden yaralı karaca tekrar doğaya geri bırakıldı" dedi.

Yılmaz, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sahibi olduğu ve TÜBİTAK Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü tarafından yürütülen "Ulusal Biyoçeşitliliğin ve Gen Kaynaklarının Korunması Hedefleri Doğrultusunda Büyük Memeli Türlerin Araştırılması, Korunması ve Yönetimi" projesi kapsamında karacanın kan ve doku örneklerinin alınarak TÜBİTAK'a gönderildiğini de kaydetti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Bulunan Karaca Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement