Yaralı Keçi Yavrusuna Ameliyat - Son Dakika
Güncel

Yaralı Keçi Yavrusuna Ameliyat

Yaralı Keçi Yavrusuna Ameliyat

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Gökbelen köyünün dağlık kesimde çoban köpeğinin saldırısına uğrayan 2 aylık yaban keçisi ameliyata alındı.

30.06.2012 10:14

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Gökbelen köyünün dağlık kesimde çoban köpeğinin saldırısına uğrayan 2 aylık yaban keçisi ameliyata alındı. Tedavisi tamamlanan keçi, daha sonra doğal hayatına bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Gökbelen köyünde çobanlık yapan Ali Öksüz, keçilerini dağda otlatırken yaklaşık 20 yaban keçisi ve yavrusunun bulunduğu bir sürünün arasına karıştı. Söz konusu sürünün içinde bulunan bir yavru yaban keçisine köpeğinin saldırdığını gören Öksüz, hemen duruma müdahale etti. Keçiyi köpeğin ağzından kurtaran Öksüz, daha sonra yaralı keçiyi köye getirip, durumu da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Müdürlükte görevli veterinerler Ömer Gökselli ve Yalçın Kalan tarafından ameliyata alınıp, gerekli tedavisi yapılan yavru yaban keçisi, daha sonra yeniden doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gökselli, çoban köpeğinin yavru yaban keçisini tavşan sanıp saldırmış olabileceğini ifade ederek, anneleriyle birlikte 15-20 adet yaban keçisinin kıl keçilerinin arasına girdiğini ifade eden Gökselli, "Anneleri köpeği görünce sıçramış, kayalığa çıkmış. Yavru ise sıçrayamamış ve yerde kalmış. Yerde kalınca çoban köpeği bunu yakalamış. Çobanda farkına varmış ve köpeğin ağzından yaralı halde almış. Sağolsun bu duyarlı vatandaşımız ilgili birimleri arayarak bildirmiş, bizlerde geldik" dedi.

Yaralı yaban keçisinin önce muayenesini yaptıklarını belirten Gökselli, "Yaraları tespit edip ne yapacağımıza karar verdik. İç dezenfeksiyonunu yaptık, iç temizliğini yapıp iç dikişini ve dış dikişlerini attık. Yaranın mikrop kapmaması için antibiyotiğini yaptık" ifadesini kullandı. Çoban Ali Öksüz de, "Dağda keçilerimi otlatırken sürünün arasına 15 kadar yaban keçisi geldi. Çoban köpeğim de bu yaban keçisi yavrusuna saldırdı. Bende köpekten kurtarıp köye getirdim ve durumu yetkililere bildirdim" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Keçi Yavrusuna Ameliyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement