Beyşehir'de Yaralı Leyleği Tedavi Edip Zabıtaya Teslim Etti - Son Dakika
Güncel

Beyşehir'de Yaralı Leyleği Tedavi Edip Zabıtaya Teslim Etti

Beyşehir\'de Yaralı Leyleği Tedavi Edip Zabıtaya Teslim Etti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaralı bir leyleğe sahip çıkan kadın, leyleği tedavi ettikten sonra zabıtaya teslim etti.

01.07.2014 15:06  Güncelleme: 15:22

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaralı bir leyleğe sahip çıkan kadın, leyleği tedavi ettikten sonra zabıtaya teslim etti.

Hacıakif Mahallesi'nde oturan Asiye Doğan, Hastane Camisi Sokağı'nda yürürken yerde kanlar içerisinde gördüğü ve uçamayan yaralı leyleğe sahip çıktı. Arabaların çarpmasından endişe ederek evine götürdüğü leyleğin yaralı ayağını komşusunun yardımıyla sarıp tedavi eden Asiye Doğan, evinin bahçesinde bir gün baktığı leyleği çağırdığı zabıta ekiplerine teslim etti. Zabıta ekiplerinin teslim aldığı yaralı leylek belediyenin veteriner hekiminin incelemesi ve kontrolünün ardından Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği'ne teslim edilmek üzere götürüldü.

Asiye Doğan, Hastane Camisi ara sokağında bulduğu yaralı leyleğin kanlar içerisinde olduğunu, vicdanının rahat etmemesinden dolayı evine getirdiğini söyledi. Leylekleri çok sevdiğini ve kanlar içerisinde görünce dayanamayıp yolda arabaların çarpmaması için evine götürdüğünü ifade eden Doğan, "Bir şey yemedi sadece su içiyor. Kanatlarını çırpıyor ama yere düşüyor. Komşuyla beraber kırık ayağını tahtayla sardık. Bir gün evimde misafir ettikten sonra belediye zabıtasını teslim etmek için çağırdım" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Uslu ise, zabıta ekipleri tarafından kendisine getirilen yaralı leyleği kontrol ettikten sonra leyleğin gerekli sargı ve tedavi işlemenin doğru şekilde yapılmış olduğunu belirterek, "Ayağı kırık, ama tedavisi iyi yapılmış iyileşmesi bir iki ay sürer. Daha iyi teknik imkanlara sahip arkadaşlara götürülmesi için zabıta görevlilerimiz Beyşehir Milli Parklar Şefliği yetkililerine götürüp teslim edecek" diye konuştu.

Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener ise, yaralı leyleğe gösterilen ilgi ve şefkatten dolayı Asiye Doğan ile belediye zabıtası ekiplerine teşekkür etti. Kendilerine yaralı olarak getirilen bu tür yaban hayvanlarını Konya'daki Karatay Hayvanat Bahçesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüp teslim ettiklerini vurgulayan Şener, "Orada tedavisi tamamlanıp iyileştikten sonra doğaya, yaban hayatına tekrar salınacak. Bu yavru leyleğin durumu uçmayı öğrenirken yuvadan düşmüşe benziyor. Düşünce bir daha çıkamıyorlar. Bulunduğu yerde de caminin kubbesinde yuvaları var. Bu durumlarla bazen karşılaşılıyor" şeklinde konuştu.

Milli parklar görevlileri tarafından teslim alınan yaralı leylek, Konya'ya nakledildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyşehir'de Yaralı Leyleği Tedavi Edip Zabıtaya Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement