'Yarışma Hikayeleri' 7 Mayıs'ta - Son Dakika
Güncel

'Yarışma Hikayeleri' 7 Mayıs'ta

\'Yarışma Hikayeleri\' 7 Mayıs\'ta

'Yarışmalar ve Mimarlık Sempozyumu'nda anlatılacak

07.05.2013 12:13

İnşaat sektörünün önde gelen şirketi Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından hayata geçirilen 'Yarışmayla Yap" projesi kapsamında düzenlenecek 'Yarışmalar ve Mimarlık Sempozyumu' 7 Mayıs 2013, Salı günü İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde gerçekleşecek. Bu yıl ana temasını Türk mimarisinin geçmiş yarışma hikayelerinin oluşturacağı sempozyumda; Cumhuriyet'ten günümüze hayata geçirilen yarışmaların Türk mimarisindeki yeri ve etkileri, yarışma yolu ile elde edilen yapıların mimari kritikleri, mesleki kariyer ve gelişimde yarışmaların rolü ve katılımcılar veya işverenler açısından yarışmaların anlamı gibi konular tartışılacak.

Sempozyum Düzenleme Kurulu'nda yer alan Seranit Yapı Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba; "Bu projeyi düzenlenecek yarışmalar neticesinde ülkemizin görsel ve kalite açısından daha nitelikli mimari yapılara sahip olması amacı ile destekledik. 'Yarışmayla Yap' projesi kapsamında düzenlenen bu sempozyum sayesinde de; Türk mimarisine katkıda bulunmak üzere daha önce hangi yarışmaların hayata geçirildiğine dikkat çekeceğiz. Yarışmalar neticesinde hangi mimari yapıların kazanıldığı ve bu yapıların özellikleri değerlendirilecek. Bu proje ve düzenlenecek yeni yarışmalar sayesinde ülkemizin gün geçtikçe daha başarılı mimari yapılara sahip olacağına ve siluetimizin gün geçtikçe güzelleşeceğine yürekten inanıyorum. Bu proje kentsel önem taşıyan yapıların nitelik ve görsellik kazanmasına destek verirken, mimarlara da eşit fırsatlar sunması acısından büyük önem taşıyor" dedi.

Yarışmalar ve Mimarlık Sempozyumları' her yıl çeşitli üniversitelerle işbirliği halinde ve farklı temalar altında düzenlenmeye devam edecek.

Seranit

Seranit Granit Seramik Sanayi Ticaret A.Ş. Türkiye'nin ilk Teknik Porselen üreten fabrikası olarak Bilecik Organize Sanayi Bölgesinde 1992 yılında kurulmuş, 1993 yılında üretim faaliyetine başlamıştır. 55 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 102 bin metrekarelik bir alanda faaliyetini sürdürmekte olan SERANİT'in kapasitesi 8,5 milyon metrekareye ulaşmıştır. Sahip olduğu üretim teknolojileri ile dünya teknik porselen üreticileri arasında saygın bir yer edinen SERANİT, bünyesinde gerçekleştirdiği AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları sayesinde birçok ilk'e de imza atmıştır.

Arkitera Mimarlık Merkezi

Arkitera Mimarlık Merkezi, mimarlığın Türkiye'de nitelikli bir şekilde uygulanabilmesi ve mimari kalitenin çağdaş ülkeler seviyesine gelmesi için çalışmalarını sürdüren bağımsız bir mimarlık merkezidir. Mimarlık Merkezi, Haziran - Ekim 2000 arasında sürdürülen hazırlık çalışmalarının ardından, 9 Ekim 2000'de ilk yayını olan Arkitera.com ile faaliyetlerine başlamış, Arkitera.com'u diğer yayınlar ve etkinlikler izlemiştir. Kurulduğu günden bugüne kadar çeşitli çalışmalara destek veren merkez, mimarlık dünyası için düzenlenen etkinliklerde sektördeki fi rma, kurum ve üniversiteler ile işbirliği yapmış, fi ziksel çevre ve kent sorunları ile ilgili konularda bir buluşma platformu görevi üstlenmiştir. Gerçekleşen tüm etkinlikler üniversiteler ve çeşitli kurumlarla işbirliği içinde sponsorluk destekleriyle yürütülmektedir.

Yarışmayla Yap

Eylül 2012'den bu yana Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına 10 il gezen Yarışmayla Yap Proje ekibi, birçok kamu kurumuyla projelerini yarışmayla yapmaları için görüşmeler gerçekleştirmiştir. Bu sayede Kapadokya'nın ilk yarışması, Türkiye'nin ise ilk taşıt köprüsü yarışmasının Avanos'ta açılmasını sağlanmıştır. Tüm kamusal mekanların yarışmayla projelendirilmesi amacını taşıyan Yarışmayla Yap projesi, geniş kapsamda farklı etkinliklerle yarışma kültürünü açığa çıkarmak ve yaygınlaştırmak için çalışıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yarışma Hikayeleri' 7 Mayıs'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement