Yatalak Hastaların Umudu Oldular - Son Dakika
Güncel

Yatalak Hastaların Umudu Oldular

Yatalak Hastaların Umudu Oldular

Bayburt Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığınca 2011 yılından itibaren ülke genelinde başlatılan Evde Sağlık Hizmetlerine ek olarak yürüttüğü "SODES'le Uzanan Yardım Eli" projesi ile hastaların dertlerine derman oluyor Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek: "Projemiz çerçevesinde bugüne kadar 45 hastamıza havalı yatak temin ettik ve birçok hastamızın bu tür yaralarının iyileşmesini sağladık"

15.09.2013 11:39

Bayburt Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığınca 2011 yılından itibaren ülke genelinde başlatılan Evde Sağlık Hizmetlerine ek olarak yürüttüğü "SODES'le Uzanan Yardım Eli" projesi ile hastaların dertlerine derman oluyor.

Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalıkları nedeniyle yatağa bağımlı kalan ve sürekli yatan hastaların birçok sorunu olduğunu belirterek, "Bu durumdaki hastalarımızın en fazla maruz kaldıkları sorunlardan biri de yatağa bağlı sırt yaraları. Sağlık Müdürlüğü olarak 'bu durumdaki hastalarımıza nasıl yardımcı olabiliriz' diye düşündük ve SODES kapsamında proje hazırladık" dedi.

Sağlık Bakanlığının Evde Sağlık Hizmetleri uygulamasına ek olarak 3 yıldır "SODES'le Uzanan Yardım Eli" projesini yürüttüklerini anlatan Özbek, "Projemiz çerçevesinde bugüne kadar 45 hastamıza havalı yatak temin ettik ve birçok hastamızın bu tür yaralarının iyileşmesini sağladık. Yine projemiz kapsamında tekerlekli sandalye ve yürüteç gibi malzemelerle yatağa mahkum kalmış veya engelli vatandaşlarımıza da  destek olduk" diye konuştu.

Sağlık personeli arasından özenle seçilen ekibin, günlük olarak birçok hastanın rutin bakımı ve tedavisini evlerine giderek yaptığını dile getiren Özbek, "Evde Sağlık Hizmetleri ekibi ve SODES ekibimizle düzenli olarak hastalarımızı ziyaret ediyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla yatalak, bakıma muhtaç hastalarımızın yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Özbek, verdikleri hizmetten dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Bakanlık tarafından yapılan son değerlendirmelerle Evde Sağlık Hizmetleri yönünden Bayburt, nüfusa oranla Türkiye birincisi oldu. Şunu anladık ki bizler Bayburt'ta mümkün mertebe her hastaya Evde Sağlık Hizmetleri ve SODES projesiyle ulaşmışız. Normalde bu sistem randevulu bir sistem olmasına rağmen biz her arandığımızda hastalarımıza günübirlik ulaşıyoruz. Hastalarımız bu hizmetten çok memnun. Biz de onlara hizmet etmekten çok memnunuz" dedi.

Merkeze bağlı Arpalı beldesinde yaşayan Sunay Irmak, 86 yaşındaki kayınvalidesi Gülhan Irmak'ın hastalığı nedeniyle bir yıldır yatağa bağımlı hale geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kayınvalidem 3 yıldır hasta ancak bir yıldır yatağa bağımlı. Biz de bu süreden sonra Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında hizmet almaya başladık. Kayınvalidemin yatak yaraları oluştu. Her gün gelip hem sağlık kontrollerini yapıyorlar hem de yatak yaralarını pansuman ediyorlar. Hastamızla çok güzel ilgileniyorlar. Tatlı dilliler, güler yüzlüler. Allah hepsinden razı olsun, hastamıza yatak da verdiler. Onların hizmetlerinden dolayı hastamızın sağlığı her geçen gün iyiye gidiyor, yaraları iyileşmek üzere." - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yatalak Hastaların Umudu Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement