Yavuz: HDP'nin Yüzde 1'ini Urfa Karşılayacak - Son Dakika
Güncel

Yavuz: HDP'nin Yüzde 1'ini Urfa Karşılayacak

Yavuz: HDP\'nin Yüzde 1\'ini Urfa Karşılayacak

HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, Urfa'nın HDP'nin seçim barajında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

07.05.2015 11:26

7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçim çalışmaları kapsamında Gazete İpekyol'u ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz ve HDP Seçim Koordinasyon Merkezi'nden (SKM) Müslüm Kına ve Tahsin Erdem seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyarette partinin adaylarının açıklandıktan sonra çalışmalarına daha da hız verdiklerini kaydeden Şanlıurfa İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, "Şuanda 12 adayımız gece gündüz halkımız ile mümkün olduğundan daha fazla temas ve dokunma adına çalışmalarını sürdürüyorlar. Urfa adına, çiftçimiz, esnafımız ve emekçimiz adına güzel şeyler yapmak istiyoruz. Bunla ilgili umutlarımız ve hedeflerimiz var. Bu hedefe ulaşabilmek için 7 Haziran'a kadar elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Buradan da bunun sözünü veriyoruz. 7 Haziran'dan sonra inşallah hem Urfa'da hem Türkiye'de hem de Ortadoğu'da yeni bir sayfa açılacaktır. Urfa'nın HDP'nin seçim barajında önemli bir yere sahip olduğuna inanıyoruz. Urfa'da 400 bine yakın bir oy hedefimiz var ve Türkiye'de barajın yüzde 1'i Urfa'ya aittir. Bu hedef doğrultusunda bütün adaylarımız, il ve ilçe örgütlerimiz, destek veren kurumlarımız ve halkımız ile beraber yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Samimi bir çalışma içerisindeyiz ve bunu mecburiyetten değil istediğimiz için yapıyoruz" diye konuştu.

YAVUZ: CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZ VAR

Son dönemde HDP'ye yönelimin AK Parti'ye ise bir tepkinin olduğunu savunan Yavuz, Urfa seçmeninin her yerde "elektrik kesintileri", "işsizlik" ve "eğitim sorunlarını" kendilerine ilettiğini vurgulayan Yavuz, "Genel anlamda Urfa'da ve Türkiye'de AKP'ye karşı yoğun bir tepki var. Bunun yanında Urfa merkez ve ilçeler dâhilHDP'ye ciddi bir yönelim var. Elektrik kesintileri, işsizlik, mevsimlik tarım işçiliğinden tutalım da eğitim soruna kadar çok ciddi bir bıkkınlık var. Bunun yanında HDP'ye ise samimi bir rol biçilmiş durumda. Tüm kesimde ortak bir algı var. Bu da AKP'nin yapması gereken birçok görevi yapamamış ve elindeki makamı bambaşka ve farklı şeyler adına kullanmış. Urfa'da halk ile temas kurduğumuzda bunu görüyoruz. Umarım Urfa halkı HDP'yi iyi yerlere taşıyacak. Özellikle birçok kesimde hükümetin Urfa'ya çok önemli yatırımlar yaptığını ve teşvikler ile desteklediği adına açıklamalar var. Ama sokağa çıktığımız zaman baktığımızda mesela ben bir mimar olarak, bir baba olarak ve bir çiftçi oğlu olarak somutta gerçekten bu yatırımları göremiyorum. Urfa şuan eğitimde 76'ıncı sırada ve 2 milyona yakın nüfusun, doğurganlığın yüksek olduğu bir şehir. Somutta bu yatırımlar yerini bulmuş olsaydı belki biz bu sorunlarını konuşuyor olmayacaktık. Gittiğimiz bütün Urfa insanı elektrik sorunundan ve ciddi bir ekonomik krizden bahsediyor. Bizim bu bölgede okulların açılış ve kapanış dönemlerinde çocukların tarım işçisi olarak çalışmasının kul hakkının yenilmesi olarak düşünüyorum. Biz, özerkliğin ve yerel yönetiminin oluşmasından bahsederken mesele Urfa'daki bu mevsimlik işçi sorunu kısa sürede çözülmeyecekse buna geçici olarak okulların eğitim ve öğretim tarihleri değiştirilebilir. Bu çok zor bir durum değil bunun için yerel yönetiminin samimiyeti gerekli. Ama Urfa bunları hak etmiyor. Bunun için HDP olarak elimizden gelen herşeyi yapacağız" diye belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yavuz: HDP'nin Yüzde 1'ini Urfa Karşılayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement