Yaz Spor Okulu 5 Bin Öğrenciye Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Yaz Spor Okulu 5 Bin Öğrenciye Kapılarını Açtı

Yaz Spor Okulu 5 Bin Öğrenciye Kapılarını Açtı

Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yaz Spor Okulu, 5 bin Esenlerli çocuk için kapılarını açtı.

27.06.2013 13:55

Yaz Spor Okulu'nun açılış töreninde çocuklara spor kıyafetlerini dağıtan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, geleceğin sporcularını bu özel günde yalnız bırakmadı.

Esenler Belediyesi tarafından, çocukları spora teşvik etmek ve onlara sağlıklı bir gelecek temin etmek amacıyla hayata geçirilen Yaz Spor Okulu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katıldığı bir törenle kapılarını açtı. Yaz Spor Okulu'nda yaşları 7 ile 14 arasında değişen toplam 5 bin çocuk, öğleden önce Esenler Belediyesi'ne ait ESGEV'lerde (Esenler Gençlik ve Bilgi Evi) milli ve manevi değerlerin öğretildiği Değerler Eğitimi alacak. Öğrenciler öğleden sonra ise Bilgi Evleri önünden ücretsiz olarak kalkacak servislerle Esenler Stadyumu, Halı Sahalar ve Esenler Kapalı Spor Salonu'nun bulunduğu Esenler Spor Kompleksi'nde tecrübeli spor eğitmenleri tarafından futbol, basketbol, voleybol, yüzme, masa tenisi, badminton, satranç, karate, güreş, tekvando, izcilik yaz kampı ve engelli sporları kategorilerinde eğitim alacak.

Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'nde gerçekleşen Yaz Spor Okulu açılış törenine Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Belediye Meclis üyeleri, Birim Müdürleri, binlerce öğrenci ve velileri katıldı.

5 BİN ŞANSLI ÇOCUK

Yaz Spor Okulu öğrencilerinin attıkları "Esenler seninle gurur duyuyor" tezahüratları ve coşkulu alkışlar eşliğinde törende konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yaz Spor Okulu'nu her sene eğitim öğretim yılı tatile girdiğinde çocukların yazın tatillerini daha rahat geçirebilmeleri ve şehrin imkânlarını daha rahat paylaşabilmeleri için açtıklarını açıkladı. Yaz Spor Okulu'nda çocukların değişik aktivitelerle spor, kültür, eğlence ve bilgiyle donanacağını belirten Göksu çocuklara, "Sizler bu yaz tatili boyunca Belediye'nin size sunmuş olduğu imkânlar çerçevesinde inşallah yaz tatilinizi değerlendireceksiniz" dedi. "Bu sene 5 bin çocuğumuzla yaz tatiline merhaba dedik" diyen Göksu, "Biz bu yaz spor okullarında ve yaz okullarında bir taraftan fiziki değişimi, bedensel gelişimi yapmaya gayret ederken diğer taraftan çocuğumuzun zihinsel gelişimi, ruhi gelişimine de katkı sağlayabilecek büyük çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu. Çocuklarını spor okuluna yollayan anne babalara da teşekkür eden Göksu, Esenler'de yaklaşık 100 bin çocuk olduğunu hatırlatarak "100 bin çocuğumuzun içinde biz sadece 5 bin çocuğumuzu Yaz Okulu'na alıyoruz. Geriye kalan 95 bin çocuğumuzun bir kısmı atölyelerde çalışıyor, bir kısmı memleketine gidiyor, bir kısmı sokakta oynuyor. Aslında şu anda bu 5 bin çocuk, Esenler'in en şanslı çocukları. Çünkü sizler bu yaz boyunca Allah'ın izniyle birçok aktiviteyle beraber bu şehrin imkânlarından da istifade etmiş olacaksınız" diye konuştu.

3 ŞEY BAŞARIYA GÖTÜRÜR

Ramazan ayının ilk günü Çocuk İftarı düzenleyeceklerini ve çocuklara ilk diş kiralarını da vereceklerini söyleyen Göksu, anneler ile çocukları bu iftara davet etti. Ramazan'dan hemen sonra 12 bin anneyi Esenler'den alıp Boğaz Turu'na çıkaracaklarını da kaydeden Göksu, sosyal belediyeciliğin gerektirdiği her şeyi yapmak için çalıştıklarını ifade etti.

"Bu topluma hizmet etmek istiyorsanız önce inanç sahibi olacaksınız, sonra ahlak sahibi olacaksınız, çalışkan olacaksınız. Eğer siz bu 3 şeyi yaparsanız hayatta başarılı olursunuz" diyen Göksu, çocuklara anne babalarına saygılı olmalarını ve onların dualarını almalarını da tavsiye etti. Esenler Belediyesi olarak, ideali ve ihtiyacı olan gençlerin yanında olduklarını aktaran Göksu, Esenlerliler'in spor ihtiyaçlarını karşılamak için Kemer Stadyumu'nun yerine tam donanımlı dev bir stadyum yapılacağını açıkladı.

"1453 GENÇ" VE "BİLİM PARKI" PROJELERİ

Esenler Belediyesi olarak yakında duyuruları yapılacak yeni bir projeyi, "Esenler'de 1453 Genç" projesini hayata geçireceklerini açıklayan Göksu, "1453 genci ilkokuldan itibaren, ortaokuldan itibaren, üniversitesine kadar takip eden bir süreçle bu ülkeye liderler olarak yetiştireceğiz. Evet, 1453 genç lider arıyoruz" dedi. Türkiye'de olmayan ve ilk defa Esenler'de uygulanacak "Bilim Parkı" projesini de hayata geçireceklerini aktaran Göksu, "Burada da Bilim Merkezi'nde 15 ile 20 arasında gencimizi sınava alacağız. Bu sınavı kazanan, bilim adamı olacağım diyen çocuklarımızı alacağız, üniversiteyi bitirinceye kadar alıp onu yetiştirip Türkiye'nin bilim dünyasına ikram edeceğiz" diye konuştu. Spor okuluna kayıt olan öğrencileri ve velilerini tebrik eden Göksu, okulun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Göksu, konuşmasının ardından sahnede yerini alan çocuklara Esenler Belediyesi tarafından verilen spor kıyafetlerini dağıttı. Sevinç içerisinde kıyafetlerini alan çocuklar da, Başkan Göksu'ya teşekkürlerini iletti. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından Yaz Spor Okulu öğrencilerinin Göksu'ya çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yaz Spor Okulu 5 Bin Öğrenciye Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement