Yazar, 14 Bin Öğretmenin Açığa Alınacak Olmasına Tepkili - Son Dakika
Güncel

Yazar, 14 Bin Öğretmenin Açığa Alınacak Olmasına Tepkili

Yazar, 14 Bin Öğretmenin Açığa Alınacak Olmasına Tepkili

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Kanun Hükmünde Kararname ile KESK'e bağlı Eğitim Sen'e üye 14 bin öğretmenin ihracının gündeme gelmesine tepki gösterdi. Yazar, olağanüstü hal bahane edilerek, muhalif öğretmenlerin işlerine son verilecek olmasının adalete aykırı olduğunu söyledi.

08.09.2016 11:12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Başbakan Binali Yıldırım'ın 14 bin öğretmenin daha açığa alınacağını söylemesi üzerine açıklamada bulundu. "Bu 14 Bin öğretmen tabiî ki suç işlemişlerse açığa alınmalıdırlar ama 14 Bin öğretmene potansiyel suçlu gözüyle bakılması son derece yanış bir uygulamadır" diyen Yazar, açıklamasında şunları kaydetti: "Eğer böyle bir durum yaşanırsa, ülkenin içerisindeki adalet kelimesinin askıya alınması anlamına gelir. Suçlu ve suçsuzu ayırmadan keyfi bir şekilde öğretmenlerin ihraç edilmesi kabul edilemez. O zaman tüm sendikaların kapanması gerekmektedir. Bendendir, sendendir söylemlerinin bitirilmesi lazım. Böyle bir uygulama olması durumunda eğitime büyük bir darbe vurulmuş olur. Zaten ülkemizde binlerce öğretmen açığı var. Tabi ki suçluysa öğretmen de yargılanmalıdır, yüce adaletimiz vardır, mahkemelerimiz vardır, mahkemelerde yargılanıp sonucu beklemek lazım."

'KARDEŞÇE, BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAMAK TEMİN EDİLSİN'
AK Parti Hükümetinin olağanüstü hali fırsat bilip çoğu Eğitim Senli olan öğretmenlerin ihracının gündeme gelmesinin kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Yazar, "Bizim AKP Hükümetinden istediğimiz; Kin, nefret, öç alma politikalarını bir tarafa bırakıp, ülkede kardeşçe barış içerisinde yaşamayı temin etmesidir. Çünkü bu öğretmenler, bu ülkenin işçi, emekçi, gariban insanların evlatlarıdır. Bu öğretmenlerin bir çırpıda meslekten ihraç edilmeleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu nedenle hükümetin olağanüstü hali bahane ederek, bu tür ihraçlardan uzak durması lazım. Olağanüstü halin anlamı ülkenin güvenliğini sağlamak ve darbe girişiminde bulunan FETÖ Terör Örgütü üyelerini bertaraf etmek için kullanmalıdır. Parti olarak bizde olağanüstü hale destek verdik ama bu uygulamada kendine muhalif görerek bu insanları tasfiye etmek politikaları kabul edilemez" şeklinde konuştu. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yazar, 14 Bin Öğretmenin Açığa Alınacak Olmasına Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement