Endonezya'da binlerce kişi Türkçe ve Türk kültürü ile tanışacak - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da binlerce kişi Türkçe ve Türk kültürü ile tanışacak

Endonezya\'da binlerce kişi Türkçe ve Türk kültürü ile tanışacak

YUNUS Emre Enstitüsü (YEE), Endonezya genelinde bir milyona yakın öğrencisi bulunan Syarif Hidayetullah Devlet Üniversitesi'nin bünyesinde açmış olduğu yurt dışı temsilciliği aracılığıyla Türkçeyi ve Türk kültürünü binlerce Endonezyalıya tanıtacak.

13.12.2022 15:20  Güncelleme: 16:00
YUNUS Emre Enstitüsü (YEE), Endonezya genelinde bir milyona yakın öğrencisi bulunan Syarif Hidayetullah Devlet Üniversitesi'nin bünyesinde açmış olduğu yurt dışı temsilciliği aracılığıyla Türkçeyi ve Türk kültürünü binlerce Endonezyalıya tanıtacak.

Yunus Emre Enstitüsü ile Syarif Hidayetullah Üniversitesi'nin iş birliğinde 'Endonezya- Türkiye İlişkilerinin Dil ve Kültürel Diplomasi Yoluyla Güçlendirilmesi' konulu sempozyum düzenlendi. Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyuma iki bine yakın kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Sempozyumda YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Syarif Hidayetullah Üniversitesi Rektörü Amany Lubis, Endonezya'nın Türkiye Büyükelçisi Dr. Lalu M. Iqbal, Syarif Hidayetullah İletişim Fakültesi Dekanı Dr. Suparto tarafından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

'TÜRKÇE EN ÇOK TALEP GÖREN YABANCI DİLLER ARASINDA'

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin önemini vurgulayarak, Yunus Emre'nin dünya görüşüne ve enstitünün misyonundan bahsetti. Başkan Ateş, enstitünün 10'uncu yılında da milyonlarca kişiyi Türkçe ve Türk kültürüyle tanıştırmaya devam ettiklerini söyledi. Türkiye ile yakın kültürel ve diplomatik ilişkileri olan Endonezya'da Türkçe'nin en çok talep gören yabancı diller arasında olduğunu ifade eden Başkan Ateş, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 100 yurt dışı temsilciliği hedefi kapsamında Endonezya'daki yurt dışı temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Dünyada 85'ten fazla temsilciliği bulunan Yunus Emre Enstitü, 10'uncu yılında 'Demir Ağlarla Örülen Türkiye'den 100'üncü yılında Dünyayı Kültür Ağlarıyla Ören Türkiye'ye' anlayışıyla milyonlarca kişiyi Türkçe ve Türk kültürüyle tanıştırmaya devam ediyor. Bu duraklardan birisi ise dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi Endonezya oldu. Türkiye ile yakın kültürel ve diplomatik ilişkileri olan ülkede, Türkçe en çok talep gören yabancı diller arasında. Türkiye'nin en önemli kültür diplomasisi kurumlarından biri olan Yunus Emre Enstitüsü de bu talebi karşılamak amacıyla Cakarta'da yoğun bir katılımla faaliyetlerine başladı. Syarif Hidayetullah Devlet Üniversitesi bünyesinde açılan yurt dışı temsilciliğimiz tarafından Endonezya genelinde eğitim diplomasisi, kültürel diplomasi ve bilim diplomasisi eksenlerinde faaliyetler yürütülmeye başlanacak Asya kıtasının bir ucunda Türkiye, diğer ucunda ise Endonezya bulunmaktadır. Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkiler ne kadar iyi olursa bu iki coğrafya arasındaki huzur ve barışın tesisi o kadar güçlü olacaktır" ifadelerini kullandı.


- Ankara
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Endonezya'da binlerce kişi Türkçe ve Türk kültürü ile tanışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement