Yemen'de Husiler ile Ordu Arasındaki Ateşkes - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Husiler ile Ordu Arasındaki Ateşkes

Yemen\'de Husiler ile Ordu Arasındaki Ateşkes

Ateşkesin ardından Husilerin elindeki Amran kenti ordunun kontrolüne geçti.

14.06.2014 14:48

Yemen'in başkenti Sana'nın kuzeyindeki Amran kentinde iki hafta önce yaşanan şiddetli çatışmaların ardından ordu ile Şii Husi militanlar arasındaki ateşkesin ardından ordunun kontrolüni geçti.

Yemen ordusunun kentteki hakimiyetiyle daha önce Husilere bağlı güvenlik kontrol noktalarının kaldırıldığı ve askeri birliklerin karayolları ile önemli noktalara konuşlandırıldığı belirtiliyor.

Husilerin Amran'ın gerisine doğru çekildiği ve ordunun asayişi sağladığı ifade ediliyor. Askeri kaynaklar, Amran kentinde Husilerin güvenlik güçlerine ait bazı mevzilere saldırısıyla başlayan çatışmaların, yaklaşık 12 saat sürdüğünü ifade etmişti. Çatışmalarda 17 güvenlik görevlisinin öldüğünü ve 25'inin yaralandığını aktaran askeri kaynaklar, çok sayıda Husi militanının hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

Çatışmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin girişimleri ile sağlanan ateşkes gereği Amran'daki merkezi hapishane ve Seheb bölgesinin kontrolünün güvenlik güçlerine geçmesi öngörülmüştü. Kentteki durumun normale dönmeye başladığı ve anlaşmayı ihlal eden bir olayın yaşanmadığı kaydedildi. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Husiler ile Ordu Arasındaki Ateşkes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement