Yılbaşında Ağaç Kesme, Fidan Dik" - Son Dakika
Güncel

Yılbaşında Ağaç Kesme, Fidan Dik"

Yılbaşında Ağaç Kesme, Fidan Dik"

Orman ve Su İşleri Bakanlığının yılbaşı için kaçak ağaç kesimini önlemek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında Adana'da ücretsiz fidan dağıtıldı.

28.12.2013 14:41

Orman ve Su İşleri Bakanlığının yılbaşı için kaçak ağaç kesimini önlemek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında Adana'da ücretsiz fidan dağıtıldı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir alışveriş merkezi önüne kurulan stantta vatandaşlar kaçak ağaç kesmemeleri konusunda bilgilendirilerek, ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Fidanları nasıl dikmeleri gerektiği konusunda personel tarafından bilgilendirilen vatandaşlar, fidan dağıtımına yoğun ilgi gösterdi.

Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın başlattığı kampanya kapsamında Adana'da fidanların dağıtımına başladıklarını söyledi.

Acer, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Yaklaşık 1 saat içinde 3 bin fıstık çamı fidanı dağıttık. Akşama kadar dağıtıma devam edeceğiz. Adana'nın tüm ilçelerinde de fidan dağıtımımız sürüyor" dedi.

Kentin daha yeşil ve yaşanılabilir bir yer olması için çalıştıklarını bildiren Acer, "Kampanya kapsamında sorumluluk alanımız Adana ve Osmaniye'de toplam 50 bin fidan dağıtmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bazı vatandaşların ağaç süsleyerek yeni yıl kutlaması yaptığını ancak bununla ilgili olarak vatandaşların kaçak ağaç kestiği gibi birtakım şikayetler aldıklarını anlatan Acer, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili olarak idari tedbirlerimizi aldık. Fidan timleri oluşturduk. Biz vatandaşın talebi doğrultusunda boylu fidan da verebiliyoruz. Ama bizim buradaki amacımız yeni yıl kutlaması için fidan vermek değil, 2014 yılı sabahında bu fidanların toprakla buluşmasını sağlamak. Bizim tek şartımız bu. Önemli olan fidan dikimini teşvik etmek ve ülkemizin ağaçlandırılmasına katkı sağlamak." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yılbaşında Ağaç Kesme, Fidan Dik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement