Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda İkinci Gün - Son Dakika
Güncel

Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda İkinci Gün

Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası\'nda İkinci Gün

Bulgaristan'ın Samokov kentinde devam eden, Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci günü sabah seansında mindere 5 sporcumuz daha çıktı.

07.05.2014 14:17

Bulgaristan'ın Samokov kentinde devam eden, Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci günü sabah seansında mindere 5 sporcumuz daha çıktı.

Akşam seansında Cabbar Duyum, Muhammet Lütfü Küçükyıldırım ve Oğuzhan Yusuf Altın, bronz madalya için mindere çıkma hakkı kazandı. Şampiyonanın ikinci gününde Rıdvan Özbey ve Eyüp Sayan şampiyonaya veda eden sporcular oldu.

RIDVAN ÖZBEY ELENDİ

Sabah sensı ile başlayan karşılaşmalarda ilk olarak 54 kg da mindere çıkan Rıdvan Özbey Azeri, Mahir Amiraslanov ile karşılaştı. İlk puanını minder dışına kaçan rakibi karşısında alan Özbey, ilk devreyi 1-0 önde kapattı. İkinci devreye ise Azeri sporcu iyi başladı ve peş peşe 2 puanlık oyunlarla karşılaşmayı 4-1 kazandı. Repesaj için Azeri sporcunun finale kalmasını bekleyen Rıdvan Özbey bu sporcunun çeyrek finalde Rus'a yenilmesiyle şampiyonaya veda eden ilk sporcumuz oldu.

CABBAR DUYUM FİNAL ŞANSINI KAYBETTİ

İkinci günün ilk galibiyetini 46 kg da Cabbar Duyum (Fransız) Resul Adilovski karşısında 12-0 teknik üstünlükle aldı ve çeyrek finale yükseldi. Yarı final karşılaşmasında Cabbar Romen Juom Mihaly ile karşılaştı. İlk devreyi Romen sporcu karşısında 4-0 yenik kapatan Cabbar, ikinci devrede inanılmaz bir dönüş yaptı. Rakibine iki defa 4 puanlık oyun denedi ve 8-4 öne geçti. Maçın son saniyelerinde de üstün güreşen sporcumuz karşılaşmayı 11-4 kazanan Cabbar Duyum yarı finale yükseldi. Cabbar Duyum yarı final karşılaşmasında Azeri Elvin Matevosyan ile karşılaştı. İlk puanı Azeri sporcunun aldığı karşılaşmanın ilk devresinde sporcumuz 7-4 öne geçtiği oyuna itiraz geldi. İtiraz reddedildi ve Cabbar 8-4 öne geçti ve devreyede 10-4 önde girdi. İkinci devrenin ilk puanını Azeri sporcu aldı ve skor 10-6 oldu. Bu sefer itiraz sporcumuzun kenar yönetiminden geldi. Yapılan incelemede itiraz reddedildi ve maç 10-7 oldu. Maç yeniden başladı ve Azeri sporcu ayak kitlemesi ile skoru 11-10 taşıdı. Son saniyelerde Elvin maça ağırlığını koydu ve karşılaşmayı 17-12 kazanarak adını finale yazdırdı. Final şansını kaybeden Sporcumuz akşam seansında 3.'lük 5.'lik için mindere çıkacak.

M.LÜTFÜ KÜÇÜKYILDIRIM BRONZ MADALYA İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

63 kg da Muhammed Lütfü Küçükyıldırım ise İsrail'li Dan Or Tsesarsky karşısında çok rahat bir galibiyet arak çeyrek finale yükselen ikinci isim oldu. Rakibini 12-0 lık skorla geçen çeyrek finalde Lütfü Belaruslu Aliaksandr Pauliachenka karşısında da oldukca üstün bir maç çıkardı. İlk devrede skor üstünlüğünü (5-2) ele geçiren milli sporcumuz devreye önde girdi. İkinci devrede ise rakibinin dışarı kaçmasıyla skor lehine 6-2 oldu. Son saniyelerde rakibini çırpma posizyonuna alan Lütfü karşılaşmayı teknik üstünlükle 12-0 kazanak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Azeri Teymur Mammadov ile karşılaşan milli sporcumuz bu karşılaşmayı 5-0 kaybederek finale kalamadı. Lütfü akşam seansında repesaj karşılaşmalarından sonra belli olacak rakibi ile 3.'lük 5.'lik için mindere çıkacak.

EYÜP SAYAN ELENDİ

76 kg da ise Eyüp Sayan ise ilk maçında Polonyalı Davit Seteçkiy ile karşılaştı. Rakibini 45 saniyede sayı tuşu (12-0) teknik üstünlükle yendi ve adnı çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Ermeni Sargis Hovsepyan ile karşılaştı. İlk devrede kendi oyunu ile rakibi karşısında 2-0 yenik duruma düşen Sayan karşılaşmayı 4-1 kaybederek yarı final şansını kaybetti. Eyüp Sayan repesaj karşılaşması için Ermeni sporcunun finale çıkmasını bekledi. Ancak Ermeni sporcunun yarı finalde yenimesi nedeniyle şampiyonadan bugün elenen bir diğer porcumuz oldu.

OĞUZHAN'DA BRONZ MADALYA İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

100 kg da ise Oğuzhan Yusuf Altın, Azari İgbal Hajizada ile karşılaştı. Rakibi karşısında bir varlık gösteremeyen Yusuf Altın, 12-0 teknik üstünlükle mağlup oldu. Azeri sporcu bu kiloda finale yükselince Oğuzhan repesaj karşılaması için mindere çıktı. Repesajda Letonyalı Denis Nedebor ile karşılaşan Altın ilk devreye 3-2 önde girdi. İkinci yarıya Oğuahan hızlı başladı. Sporcumuz rakibini iki defa çırptı ancak puan verilmeyince kenar yönetimi itiraz etti. İtiraz haklı bulundu ancak verilen puanlar şaşırttı. Sporcumuza iki puan verilirken rakibine ise dört puan verildi. Skor bir anda 6-5 oldu. Son 20 saniyede Oğuzhan 4 puanlık oyun denedi ve karşılaşmayı 9-7 kazanarak, 3.'lik 5.'lik için akşam seansında mindere çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda İkinci Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement