YÖK'ün Talebi: 1577 Dekan İstifa Etsin - Son Dakika
Güncel

YÖK'ün Talebi: 1577 Dekan İstifa Etsin

YÖK\'ün Talebi: 1577 Dekan İstifa Etsin

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin tüm dekanlarının istifasını istediğini açıkladı.

20.07.2016 06:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin tüm dekanlarının istifasını istediğini açıkladı. Buna göre, 1577 dekanın istifa etmesi talep ediliyor. Bunların 1176'sı devlet, 401'i ise vakıf üniversitelerinde görev yapıyor. İsimlerin dün akşama kadar gönderilmesi istendi. Dekanların alınması için rektörlerin YÖK'e teklifte bulunması gerekiyor. Bu yazı YÖK Genel Kurulu'nda görüşülüp karara bağlanacak. Dekanlar, bugün yapılacak YÖK Genel Kurulu'na kadar görevlerinin başında olacak. Genel Kurul bu istifaları kabul ettikten sonra dekanların yerine vekaleten bakacak isimler belirlenecek.

İstifalar başladı

YÖK'ün çağrısının ardından üniversitelerden dekan istifaları geldi. Dün gerçekleşen istifalar şöyle: Akdeniz Ü: 19, Çukurova Ü: 17, Düzce Ü: 12, Mehmet Akif Ersoy Ü: 9, Bülent Ecevit Ü: 13, Karabük Ü: 14, Ege Ü: 13, Dokuz Eylül Ü: 13, Katip Çelebi Ü: 12, Çankırı Karatekin Ü: 6, Hitit Ü: 8, Amasya Ü: 7, Ondokuz Mayıs Ü: 3, Süleyman Demirel Ü: 19, Kocaeli Ü: 16, Gebze Teknik Ü: 4, Abant İzzet Baysal Ü: 10, Cumhuriyet Ü: 16, Kırıkkale Ü: 12, Bozok Ü: 9, Ahi Evran Ü: 8, Harran Ü: 13. Melikşah Üniversitesi rektörü de görevden alındı.

GİRESUN DİRENDİ

Giresun Üniversitesi Rektörü, darbe soruşturması kapsamında istifası istenen, ancak karara uymayan 11 dekanın görevden alınması için YÖK'e başvurdu.(DHA)

15 bin 200 personel açığa alındı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), darbe girişimiyle ilgili olarak yürütülen çalışma kapsamında, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personelinin açığa alındığını bildirdi. Okul yöneticilerinin de tatili bırakıp görev başına dönmeleri istendi. ( ANKARA )

Özel'de de 21 bin tasfiye

Özel öğretimde çalışan 21 bin eğitimci de görevden alınıyor. İlgili kanuna göre bu çalışanların lisansları iptal edilecek, bir daha eğitimci olarak görev yapmaları yasaklanacak. ( EĞİTİM SERVİSİ )

Devletin bekası söz konusu

Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas (Şırnak Üniversitesi Rektörü): "17 Temmuz darbe teşebbüsü çok hain ve kalleşce bir girişim. Burada kimlerin ismi var bilmiyorum ama devletin bekası söz konusu."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel YÖK'ün Talebi: 1577 Dekan İstifa Etsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement