Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi

Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi

UETD Hollanda Başkanı Kaya: "Seçimde uygulanan randevu sistemi nedeniyle çok sayıda seçmen oyunu kullanamadı"

03.08.2014 16:21

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda Başkanı Mehmet Salih Kaya, Cumhurbaşkanı seçiminde uygulanan randevu sistemi nedeniyle çok sayıda seçmenin oyunu kullanamadığını söyledi.

Kaya, Rotterdam'daki seçim merkezinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların oy kullanabilmeleri için ülkenin farklı bölgelerinden seçim merkezine otobüs kaldırdıklarını belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) randevu sisteminden dolayı çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Kaya, "SEÇSİS" sisteminin vatandaşları çok zor durumda bıraktığını kaydetti.

Mehmet Salih Kaya, şöyle devam etti:

"YSK'nın koyduğu prangayı kırmak için bugün vatandaşlarımızla bir araya geldik ve bu haksızlığın giderilmesi noktasında gündem oluşturmak istedik. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinledim. Üç gündür bunu bizzat gördük. Sistem aile bireylerine farklı günler için randevu vermiş. Bu da tabii vatandaşlarımızı zor durumda bıraktı. Herkesin işi gücü var. Bundan dolayı protesto edip gelmeyenler de var. Seçimde uygulanan randevu sistemi nedeniyle çok sayıda seçmen oyunu kullanamadı. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerekir diye düşünüyorum."

Kaya, söz konusu sistemin bir sonraki genel seçimlerde muhakkak değiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Eşlere ayrı güne randevu

Amsterdam'da yaşayan Hatice Poyraz, kendisine ve eşine farklı günler için randevu verildiğini ve bu yüzden oy kullanamadıklarını ifade etti.

Pazar günü eşiyle oy kullanmak üzere plan yaptıklarını ama seçim merkezine geldiklerinde kendisinin randevu günün geçtiğinin öğrendiğini kaydeden Poyraz, uygulanan sistemle demokratik hakkın engellendiğini dile getirdi.

Mağduriyetlerinin giderilmesi için bundan sonra ellerinden geleni yapacaklarına vurgu yapan Poyraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize verilen bu imkanı kullanmak için Amsterdam'dan Rotterdam'a geldik ama oy veremedik. Hakkımızın önüne geçiliyor. Ailemden çok mağdur olan var. Bir oy memleketimiz için çok önemli. İlk kez Türklere oy kullanma imkanı verildiyse isteyen istediği zaman oy kullanabilmeli. Haklarımızı bu sistem neden kısıtlıyor?  Bunun duyurulması için elimizden geleni yapmak istiyoruz."

Muazem Poyraz da randevusunu geç öğrendiği için istediği halde oyunu kullanamadığını söyledi. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurt Dışında Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement