Yusuf'un Kuyusu Kandil - Son Dakika
Güncel

Yusuf'un Kuyusu Kandil

Yusuf\'un Kuyusu Kandil

Günümüz edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Yavuz Ekinci'nin yeni romanı 'Rüyası Bölünenler' 15 Ağustos'ta Doğan Kitap yayınlarından çıkıyor.

11.08.2014 12:17  Güncelleme: 12:32

Yavuz Ekinci “Rüyası Bölünenler” isimli yeni kitabıyla okuyucusuyla buluşmaya hazırlanıyor. Ekinci, Rüyası Bölünenler romanında çocukları dağda olan annelerin, babaların ve kardeşlerin sesiz ve derin bekleyişlerini ve onların çocuklarından bir iz bulmak, bir haber almak için Kandil Dağı’na yaptıkları zorlu yolculuklarını anlatıyor.

“Rüyası Bölünenler” kitabı, dağdan inişlerin başladığı ve hızla artacağı şu günlerde, ideolojik körlüklerimizin bizi görmekten alıkoyduğu savaş ve savaş sonrası Yusuf’unu arayan her bir evin kapısından okuyucuyu içeri alıyor ve savaşın yıllardır dillendirilmemiş acılarına tanık ediyor.

Türkiye’nin bir yakasında bütün ateşiyle ama yıllardır tüm ülkeyi içine çeken ve her türlü toplumsal hastalığın kaynağı bir savaşın bitirilmeye ve barışa evrilmeye hazırlanıldığı bir dönemde Ekinci’nin “Rüyası Bölünenler” kitabı savaşın her bir ailede yaşanan acılarına yakın tanıklığın en canlı ve güçlü örneği gibi görünüyor.

Politik ve siyasal çıkmazlarda kıvranıp duran, barışa ne denli ihtiyacımız olduğunu Yusuf Peygamber kıssasının naif ama bir o kadar derin acılarına atıfta bulunarak tarafları birbirini anlamaya çağırıyor.

Çocukları dağa çıkan ailelerin, Diyarbakır Belediyesi önünde yaptıkları eylemle dikkatleri üstüne toplarken Ekinci’nin “Rüyası Bölünenler” kitabı o ailelerle empati kurmayı sağlayacaktır. Ailelerin bu zorlu bekleyişleri son bulacak mı? Sorusunun cevabını beklediğimiz son günlerde kitap eşzamanlı olarak barış sürecinin hızlandırılmasına duygusal olarak yardımcı olacaktır.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yusuf'un Kuyusu Kandil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement