Zonguldak Savcı Aziz Takçı, Evinde Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Savcı Aziz Takçı, Evinde Gözaltına Alındı

Zonguldak Savcı Aziz Takçı, Evinde Gözaltına Alındı

Adana'da MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili soruşturma kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, polisler tarafından evinde gözaltına alındı.

07.05.2015 12:32

Adana'da MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili soruşturma kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, polisler tarafından evinde gözaltına alındı. Polislerin gece yaptığı aramada evinde bulunamayan Savcı Aziz Takçı, sabah Terörle Mücadele Şubesi Müdürü nezaretinde, eşi Zonguldak 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Selma Rahşan Takçı ve 2 yakını ile birlikte evinden dışarıya çıktı. Polis ekipleri apartmanın etrafından geniş güvnelik önlemi aldı. Apartmanın önünde bekleyen polisin elini sıkan Aziz Takçı, yakınlarından birinin kullandığı kendi aracına binip, önünde ve arkasında araçla kendisine eşlik eden polis ekipleri nezaretinde Adliye'ye gitti. Adliye önünde araçtan inen Aziz Takçı, gazetecilerin sorusu üzerine, "Arkadaşlar şimdi açıklama yapmayacağım. Başsavcı ile bir görüşeyim. Daha sonra yazılı açıklama yapacağım" dedi.Elinde poşet bulunan Takçı, daha sonra polisler eşliğinde adliyeye girdi. Savcı Aziz Takçı, kısa süre sonra ise polisler eşliğinde adliyeden çıkarıldı. Adliye önünde eşi ve adliye personeli ile vedalaşan Takçı, ardından sağlık kontrolü için ekip otosuyla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Takçı'nın, sağlık kontrolünün ardından Tarsus'a gönderileceği belirtildi.

Geçen yılın ocak ayında MİT'e ait TIR'larda arama yapılması talimatını vermesinden sonra ağustos ayında Zonguldak'a atanan savcı Aziz Takçı, geçen 15 Ocak'ta HSYK tarafından görevden alınmıştı. Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranması ile ilgili operasyonlarda görev yapan Aziz Takçı'nın da aralarında bulunduğu 4 savcı ve 1 subay hakkında HSYK'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Savcı Aziz Takçı, Evinde Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement