10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi ile Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz mesaj yayınlayarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

09.01.2015 20:11

Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi ile Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz mesaj yayınlayarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, yayınladığı mesajında gazetecilerin mesleklerini her şart altında başarıyla icra etmeye odaklanmış birer toplum kahramanı olduğunu belirtti.

Yurttaş, mesajında "Basının verimli ve doğru işleyişi ise basın çalışanları ve çalışan gazetecilerimize bağlıdır. Doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren, en doğru haber ve görüntüler için can güvenliklerini hiçe sayarak görev yapan ve mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen üstün bir çabayla topluma hizmet eden değerli basın mensuplarının gününü kutluyorum" görüşlerini aktardı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de mesajında, vatandaşların haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı ve gazetecilerin ciddi bir baskı ve tehdit altında çalışmak zorunda bırakıldığını ileri sürdü. Özel, "Bu yılki gazeteciler gününün, her geçen yıl bir öncekine göre daha da zorlaşan çalışma koşulları ve baskı ortamı ile karşı karşıya bırakılan tüm basın emekçilerimiz için bir umut olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ergün

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise mesajında, basını ve basın çalışanlarını demokrasinin "olmazsa olmaz" unsuru olarak tanımlayarak şu görüşlere yer verdi:

"Gazeteciler, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktarımında, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Güçlü bir demokrasi kuşkusuz basın özgürlüğünden geçer. Halkın haber alma teminatı olan basın, ayrıca halkın denetim ve kontrol sigortası görevini de yürütmektedir. Gece-gündüz, yağmur-çamur demeden halkın haber alma özgürlüğü hakkını yerine getirmesini sağlayan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi ile Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, yayınladıkları kutlama mesajında kamuoyuna haber ve bilgi akışı sağlamak için üstün bir performans ve özveri ile çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü'nü kutladıklarını bildirdi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement