13. Uluslararası Göcek, Gürsu, Pırnaz Yayla Yürüyüşü Başladı - Son Dakika
Yerel

13. Uluslararası Göcek, Gürsu, Pırnaz Yayla Yürüyüşü Başladı

Muğla’nın Fethiye İlçesi Göcek Mahallesinde yıllar önce başlatılan Göcek, Gürsu ve Pırnaz Yayla Yürüyüşü geleneksel hale geldi.

13.06.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi Göcek Mahallesinde yıllar önce başlatılan Göcek, Gürsu ve Pırnaz Yayla Yürüyüşü geleneksel hale geldi. Bu yıl 13.'sü düzenlenen Uluslararası Göcek, Gürsu, Pırnaz Yayla yürüyüşüne Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan ve Almanya'dan da katılımlar gerçekleşti. Bu yıl Dalaman Belediyesi tarafından yapılan kortej yürüyüşü ve açılış konseri ile başlayan yürüyüş 16 Haziran Pazar günü sona erecek.

Göcek Kültür Merkezi önünden kayıt ve sağlık kontrolünün ardından davul, zurna, folklor ekibi, deve ve atlar ile başlayan kortej yürüyüşüne katılanlar Göcek Sokaklarından Meydana kadar oynayarak yürüdüler. Vatandaşların yöresel kıyafetlerle davul zurna eşliğinde develerle birlikte yürüdüğünü gören beldedeki yerli ve yabancı tatilciler de bu anı bol, bol cep telefonu ve fotoğraf makineleri ile fotoğrafladı. Yürüyüş Cumhuriyet meydanında son buldu.

Yapılan konuşmalardan sonra etkinlik Göcek saz ve söz ekibi gösterileri, Pop Star Belgin Gölcük ve Ezgi Çakmak Konserleri ile son buldu.

Yapılan etkinliğe Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Göcek Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Tahta, Muğla, Fethiye, Seydikemer ve Dalaman Yörük Efeleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz; "Bizler Yörük kültürünü yaşatmak için bu gün ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu gün burada yapılan Yörük göçü yürüyüşünü yıllarca atalarımız sahilden yaylaya doğru hayvanları ile göç etmişlerdir. Biz bu göçü önümüzdeki yıllarda uluslararası yapmak için çaba harcayacağız" dedi

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ise; "Bizler burada yüzyıllardır süren bir geleneğin temsilcileriyiz. Yörük göçü sadece bir göç sadece bir yürüyüş değildir. Orta Asya'dan Anadolu'ya büyük bir demokrasi ve hoşgörü yolculuğudur" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında Dalaman folklor ekibi yöresel halk oyunları oynadı. Pop Star Belgin Gölcük ve Ezgi Çakmak konuklara güzel anlar yaşattılar. Katılımcılar türküler eşliğinde yöresel oyunlarını sergiledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 13. Uluslararası Göcek, Gürsu, Pırnaz Yayla Yürüyüşü Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement