15 Günlük Yaşam Mücadelesini Kazandılar - Son Dakika
Yerel

15 Günlük Yaşam Mücadelesini Kazandılar

Ordu'nun Fatsa ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen baba ve kızları 15 gün sonra taburcu olarak evlerine döndü.

14.04.2015 15:09

Ordu'nun Fatsa ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen baba ve kızları 15 gün sonra taburcu olarak evlerine döndü.

Sakarya Mahallesi'nde 26 Mart Çarşamba günü meydana gelen olayda sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ve ambulans uçakla Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Cevat Aydın ve kızı Derya Aydın ile Fatsa Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Zeynep Aydın, yaşam mücadelesin kazanarak evlerine döndü.

Kızı Derya ile 15 gün yoğun bakımda kalan Baba Cevat Aydın, AA muhabirine, kızı Derya ile sobanın olduğu odada uyuduklarını, kendilerini sabah namazına kalkan kızı Zeynep'in baygın halde bularak sağlık ekiplerine haber verdiğini söyledi.

Her sabah kızını sabah namazına kaldırdığını söyleyen Aydın, "Akşam saat 8.30'da eve geldim ve yemeği yiyerek oturma odasında büyük kızımla uyudum. Her sabah küçük kızımı sabah namazına kaldırırdım. O sabah kızımı kaldıramadım ve kendiliğinden uyanan kızım bize bir şey olduğu düşüncesiyle uyandırmaya çalışmış. Fakat biz uyanmayınca sağlık ekiplerine haber vererek yardım istemiş" dedi.

Eşi Hanife Aydın'ı 9 yıl önce kalp yetmezliğinden kaybettiğini anlatan Aydın, çocuklarıyla birlikte yaşadığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Eşimi 9 yıl önce kalp yetmezliğinden kaybettim. Ondan dolayı çalışmaya gidemedim ve çocuklarıma bakabilmek için Fatsa'da yaşamaya başladım. Yaşadığım ev kira ve bacası tıkalıymış. O gecede rüzgar ters esince kömürden zehirlenmişiz. Kızım Zeynep'in durumu benden ağırdı. Şu anda kızımın fizik tedavi görmesi lazım. Bunun için özel bir hastane ile görüştük. Bizlerden bin 500 lira para istedi. Şu anda bu parayı karşılayacak bir durumum yok. Ben kimseden para yardımı istemiyorum. Tamamen iyileştiğim zaman bana bir iş verilmesini istiyorum."

Kömür sobası kullanan ailelere de uyarılarda bulunan Aydın, "Kömür sobası kullanan aileler kömür yanmadan uyamasın ya da sobaya sonradan kömür eklemesin. Evin bacası tütüyorsa mutlaka önlemini alsın. Yoksa hiç farkında olmadan insan zehirleniyor. Ben şu an iyileştim ama sarhoş gibi geziyorum. Doktor tam olarak 1 ay sonra kendime geleceğimi söyledi" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 15 Günlük Yaşam Mücadelesini Kazandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement