16 İldeki Sahtecilik Operasyonu - Son Dakika
Güncel

16 İldeki Sahtecilik Operasyonu

16 İldeki Sahtecilik Operasyonu

Mardin Valisi Cengiz: "İncelemesi tamamlanan 3 bin 392 araçtan, 822 milyon 160 bin 714 lira kamu zararının oluştuğu tespit edilmiştir.

13.05.2014 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, 16 ildeki sahtecilik operasyonuna ilişkin, "İncelemesi tamamlanan 3 bin 392 araçtan, 822 milyon 160 bin 714 lira kamu zararının oluştuğu tespit edilmiştir. 393 aracın ise incelemesi halen devam etmektedir" dedi.

Cengiz, Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin ile Valilik'te düzenlediği basın toplantısında, bazı kişilerin, kurdukları tabela firmalar aracılığıyla evrakta sahtecilik suretiyle ithal edecekleri 28 lüks aracın düşük Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemelerini ve trafik tescilini Mardin'de yaptırarak yasal sisteme sokmaya çalıştığını bildirdi.

ÖTV ve tescil işlemlerini Mardin'de yaptıramayan şüphelilerin, bunu başka illerde gerçekleştirdiğinin tespit edildiğini anlatan şöyle konuştu:

"İşlem seyrini karmaşık hale getirerek yapılan yolsuzluğu örtmek amacıyla lüks araçlarla ilgili ÖTV yatırılması ve tescil işlemleri sırasında mal varlığı bulunmayan 'joker' tabir edilen şahısların veya paravan firmaların isimleri kullanılmıştır. 'Joker' tabir edilen şahıslar arasında birkaç kez el değiştirdikten sonra araçların son kullanıcı şahıslara değeri üzerinden satıldığı belirlenmiştir. Eş zamanlı operasyon sonucunda İstanbul'da 23, Diyarbakır'da 4, Kayseri ve Ankara'da 3'er, Edirne ve İzmir'de ikişer, Kocaeli, Antalya, Denizli, Batman, Aksaray, Gaziantep, Malatya, Elazığ ve Afyonkarahisar'da birer olmak üzere 46 kişi gözaltına alınmıştır. İncelemesi tamamlanan 3 bin 392 araçtan, 822 milyon 160 bin 714 lira kamu zararının oluştuğu tespit edilmiştir. 393 aracın ise incelemesi halen devam etmektedir."

21 araca el konuldu

Cengiz, Mardin merkezli operasyon çerçevesinde gözaltına kişilerden 21 lüks aracın ele geçirildiği bilgisini verdi.

Çalışmaların, bir ihbar doğrultusunda başlatıldığını söyleyen Cengiz, "Bu işlemleri Mardin üzerinden yapmak istediler ama başarılı olamadılar. Bazı araçlar, birden fazla el değiştirmiş. Onlar hakkında bir el koyma işlem yapılmadı. Onların adli süreci farklıdır çünkü son sahibinin, o aracın geçmişiyle ilgili bilgisi olmayabilir. Onun mağdur edilmemesi adına adli süreç devam ediyor" ifadesini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 16 İldeki Sahtecilik Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement